Haberler

Emniyet Taltif Komisyonu, 3 Polisi Ödüllendirdi

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu Toplandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir'de yeşil kart bürosunu basan kişiyi etkisiz hale getiren polis ile Gaziantep'te yanan arabadan sürücüsünü çıkarıp canları pahasına aracı söndüren iki polisi ödüle layık gördü.

Personelden Sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doğan Kılıç'ın başkanlığında toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu kararları açıklandı. Yılda 2 kez toplanan özellikle terör, istihbarat, asayiş, organize, kaçakçılık ve güvenlik gibi alanlarda başarılı olan polislere belli miktarlarda para ödülü veren komisyon, 3 polis memuruna 24'er maaş ikramiye verdi.

İlk ödülü İzmir Bayraklı'da yeşil kartı iptal edildiği gerekçesiyle Toplum Sağlığı Merkezi'ni pompalı tüfekle basan inşaat işçisi Muhlis B.'yi bacağından vurarak etkisiz hale getiren Polis Memuru Figen Erdoğan'a verildi. Erdoğan'ın durumunu değerlendiren komisyon, bayan polis memurunun "ilk olarak havaya ateş ederek 48 yaşındaki saldırgana dur ihtarında bulunduğu, ardından kendisine tüfeği doğrultmasına rağmen bacağından vurarak etkisiz hale getirdiği" vurgulandı.

Diğer ödül ise Gaziantep'te görev yapan 2 trafik polisine verildi. Atatürk Bulvarı Başkarakol mevkiinde meydana gelen bir kazada, alev aldığı için sürücüsü Zehra G. tarafından terk edilen yanan aracı, canlarını tehlikeye atarak durduran polis memurları Zeynel Abidin Atıcı ve Ali İhsan Çetin ödüle layık görüldü.

MOBESE kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerde, kaza sonrası otomobilden inen kadın sürücü hasarını kontrol ettikten sonra aracını çalıştırmak istemiş, ancak bu sırada LPG deposu patlayan araç boş halde alevler içinde kontrolden çıkmıştı. İlk şoku atlatan 2 trafik polisi otobüs durağında bekleyenlere doğru harekat halindeki yanan aracın içine atlayıp durdurmuş, daha sonrada söndürmüştü.(ANKA)

(ÜNS/HF/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title