Haberler

Eğitim -Sen'den İlginç İddia

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Birçok Şehirde Okullara Uygulanan Su Tarifelerinin Konutların, Serbest Ticaret Bölgeleri ile Organize Sanayi Bölgelerindeki Metreküp Su Birim Fiyatının Üstünde Olduğunu Belirterek, "Var Olan Uygulama ile Halk Sağlığının Gözetilmesi Mümkün Değildir" Dedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, birçok şehirde okullara uygulanan su tarifelerinin konutların, serbest ticaret bölgeleri ile organize sanayi bölgelerindeki metreküp su birim fiyatının üstünde olduğunu belirterek, “Var olan uygulama ile halk sağlığının gözetilmesi mümkün değildir” dedi.

Kılıç yaptığı açıklamada, H1N1 virüsünün okullarda yaygınlaşmasının en önemli önlemleri arasında, temiz bir okul atmosferinin oluşturulması ve bol su ve sabun kullanımı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu önemli salgın sürecinde dahi devam eden böylesi bir uygulama okullarda su tarifeleri üzerinden su kullanımını özendirmek bir yana, zamanında ödenmeyen su fatura faizlerinin okula, dolayısıyla veliye yük olarak kalmasından dolayı su kullanımında kısıtlamanın yollarını açmaktadır. Var olan uygulama ile kamusal yarar ve halk sağlığının gözetilmesinin mümkün olmadığı açıktır. Hükümet derhal gerekli idari ve yasal önlemleri alarak adım atmalı, okul giderleri velilerin üstüne kalacak bir yük olmaktan çıkarılmalı, bu durumdan kaynaklı sudan tasarruf gerekçeleri ortadan kaldırılmalıdır.”

Kılıç, virüsün en fazla etkisini hissettirdiği şehirlerden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’nin 1 Ağustos 2009 tarihli son tarife fiyatları listesine göre, konutlarda su bedeli + atıksu bedelinin toplamda metreküp başına 2.70 liradan fiyatlandırıldığını, okulların ve üniversitelerin de içinde yer aldığı resmi kurumların ise su bedeli + atıksu bedelinin 6 lira olarak metreküp başına saptandığını kaydetti.

Kılıç ayrıca, Ankara’da suyun metreküp fiyatının özel park ve bahçelere 2.70 liradan, elçiliklere 4.74 liradan sağlandığını da belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title