Haberler

Edirnekapı Şehitliğinde Düzenlenen Anma Töreninde Gözyaşları Sel Oldu

"Polis Haftası" Nedeniyle Edirnekapı Polis Şehitliği'nde Düzenlenen Anma Törenine Katılan Aileler, Gözyaşlarına Boğuldu.

"Polis Haftası" nedeniyle Edirnekapı Polis Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine katılan aileler, gözyaşlarına boğuldu.

Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Polis Şehitliği'nde şehit polisler için bir anma töreni düzenlendi. Törene, İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, çok sayıda şehit ailesi ve yakınlarıyla birlikte aynı zamanda İstanbul İl Emniyet Müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve polis okulu öğrencileri katıldı.

Törenin yapılacağı şehitliğe gelen Cerrah, önce tek tek şehit aileleriyle selamlaştı. Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Özel Harekat Timine ait bir ekip saygı atışında bulunulduktan sonra bir konuşma yapan Cerrah, konuşmasına şehitlerle ilgili şiir okuyarak başladı. Cerrah, "Onurlu ve gururlu şehit polisimizin biz sizlerle mutluyuz. Bizler Türk polis teşkilatımız olarak devletimizi bölmek isteyen güçlere karşı sürekli mücadele ediyoruz. Devletimizi korumak için verdiğimiz mücadele ile bizim yüreklerimiz yanmıştır. Sevgili şehit aileleri sizler bize şehitlerimizin kutsal emanetisiniz" dedi.

Konuşmasının ardından Cerrah, şehitlik özel defterini imzalayarak yazdığı metni okudu. Ardından şehitler için dualar edildi. Şehit aileleri ve polisler tek tek mezarları ziyaret ederek şehitlerin mezarları üzerine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı. Mezar ziyareti sırasında şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit polis memuru Mehmet Taci Türkün Eşi Ayşe Türkün gözyaşlarını tutamayarak eşinin nasıl şehit edildiğini anlattı. Eşinin terörle mücadelede görevli olduğunu söyleyen Ayşe Türkün, "Kumkapı'daki evimizden göreve giderken 100 metre mesafede eşime pusu kurmuşlar" dedi.

Törenin ardından şehit yakınlarına İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Feshane'de düzenlenen bir yemek verildi.

(KT-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title