Haberler

Edirne'yi "Uçuracak" Proje

Vali Duruer: "Türk Hava Kurumu tarafından Edirne'ye kurulması planlanan havaalanı ve yüksekokul projesi, Edirne'yi uçuracak bir proje" THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldırım: "Edirne'nin amatör havacılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkez olmasını arzu ediyoruz"

Edirne Valisi Hasan Duruer, "Türk Hava Kurumu tarafından Edirne'ye kurulması planlanan havaalanı ve yüksekokul projesi, Edirne'yi uçuracak bir proje" dedi.

Duruer, bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'ye yapılacak yatırımları desteklediklerini söyledi.

Türk Hava Kurumu'nun (THK) kendilerine verdiği müjdenin Edirne'nin istikbalini sağlayacağını belirten Durer, şöyle konuştu:

"Edirne'ye kurulması planlanan havaalanı ve yüksekokul projesi, Edirne'yi uçuracak bir proje. Demirhanlı Havaalanı'nın açılması için yıllardan beri özlem çekiliyor. Edirne'ye yüksekokul kurulması ve havaalanı herkesin beklediği bir projeydi. Projelerde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca Denizbank Çağrı Merkezi'nin Edirne'de kurulması için genel müdür yardımcıları bir çalışma içerisindeler. Anlaşabilirsek belki de yüzlerce insanın çalışacağı bir çağrı merkezinin kurulmasını düşünüyoruz."

THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım da THK'nin Edirne'de kuracağı yüksekokul ve fakülteleri için Edirne'de bulunduklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve devletin desteğiyle yüksekokul ve fakültelerini faaliyete geçireceklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz Ankara'dan Çorlu'ya uçakla 50 dakikada geldik ama Çorlu'dan Edirne'ye otomobille iki saatte varabildik. Buradaki meydanı faal hale getirirsek çok güzel bir yer olacak. Edirnemiz aynı zamanda payitahtlarımızdandır. Baş şehirlerimizdendir Edirne. Balkanların baş şehridir. Baş şehirde eğitim kurumlarına ve havalimanına ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Edirne'nin amatör havacılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkez olmasını arzu ediyoruz. Bunun için buradayız ve bununla ilgili faaliyetlerimizi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Burada herkesin desteğiyle yüksek okulu 2014 yılında faaliyete geçirelim. Edirne'yi ziyarete geldiğimizde 2014 eylülünde yüksekokulu açmaya gelelim. Biz 2014 yılında Türk Hava Kurumu'nun jeti ve uçağıyla bu meydana inmek istiyoruz."

Çağrı merkezi projesi

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Ayşenur Hıçkıran ise bankalarının çağrı merkezinin Edirne'de kurulması için bir takım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Çağrı merkezinin kurulmasıyla Edirne'ye çalışmaya gelecek olanların aileleriyle bir istihdam oluşturacağını ifade eden Hıçkıran, karar verilmesi halinde çağrı merkezinin ardından operasyonel merkez için de kentte çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Edirne Gönüllüleri öncüsü Tuna Bekleviç de 2014'ün Edirne için önemli bir yıl olacağını söyledi.

THK gibi Denizbank'ın da Edirne'de atılımları olacağını ifade eden Bekleviç, çağrı ve operasyon merkezlerinin kentte kurulması için saha çalışması yaptıklarını belirtti.

Bekleviç, ayrıca kentsel strateji uzmanlarının da Edirne'de çalıştığını vurguladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun iradesiyle Edirne'de büyük dönüşümler yaşandığını anlatan Bekleviç, Edirne gönüllüsü iş adamlarının desteğiyle çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Osmanlı Devletine, 92 yıl başkentlik yapan Edirne'nin hak ettiği yere gelmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Bekleviç, Müezzinoğlu'na projelere katkılarından dolayı teşekkür etti. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Osman Yıldırım Hasan Duruer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title