Haberler

Dünya Yaban Hayatı Günü

Keşan ilçesinde, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla öğrencilere yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Keşan ilçesinde, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü dolayısıyla öğrencilere yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Kara, Rasim Ergene Ortaokulunda düzenlenen toplantıda, nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticaretine karşı olan sözleşmenin 3 Mart 1973'te imzalandığını söyledi.

Yaban hayatın ve doğanın korunması gerektiğini belirten Kara, şunları kaydetti:

"Hükumetler arası işbirliğini güçlendiren bu sözleşme ile nesli tehlike altındaki türlerin uluslararası ticaretinin kontrol altında tutulması ve türlere yönelik suçların önlenmesi amaçlanıyor. Leopardan, kelebeklere kadar dünyanın bütün canlıları hayatımıza renk katıyor, zenginleştiriyor. Bu canlılar aynı zamanda varlığımızı borçlu olduğumuz ormanların, meraların, sulak alanların ve denizlerin çok önemli birer parçası. Bu yüzden yaban hayatı biz insanların himayesine muhtaç. İnsanın etki alanı genişledikçe yaban hayatı giderek daha dar bir alana sıkışmak durumunda kalıyor olsa da bazı olumlu gelişmeler geleceğe ilişkin umutlarımızın yeniden canlanmasını sağlıyor."

İpsala Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Neslihan Aslan ile Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli Uzman Biyolog Erdem Köse de toplantıda sunum yaptı.

Toplantının ardından öğrencilere çeşitli hediyeler ve yaban hayatına ilişkin broşür verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Kara Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title