Haberler

Dünya Türkleri Kastamonu'da

Dünya Türkleri, Kastamonu'da Düzenlenen 11. Türk Dünyası Günleri'nde Bir Araya Geldi.

Dünya Türkleri, Kastamonu'da düzenlenen 11. Türk Dünyası Günleri'nde bir araya geldi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişleri ile Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 82. yıldönümünde Dünya Türkleri Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Türk Dünyası Günleri'nde bir araya geldi.

Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Albay Zeki Es, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bahri Gökçebay ve Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu katıldı.

Çuvaşistan Türkleri'nin sunduğu halk oyunları beğeni topladı. Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, etkinlikle Türk Dünyası ile Kastamonu halkını kaynaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çuvaşistan, Balkanlar ve diğer ülkelerden gelen Türklere 3 gün boyunca Kastamonu kültürünü tanıtacaklarını belirten Topçuoğlu, şöyle konuştu: "Türk Dünyası Günleri, Kastamonu ile diğer ülkelerde yaşayan Türkler arasında kardeşlik duygusunun pekişmesini sağlayacak. 'Türk dünyası ile manevi köprüleri sağlam tutmalıyız. Dil bir köprüdür, köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimiz içinde bütünleşmeliyiz' diyen Atatürk'ün direktiflerini yerine getiriyoruz"

Çuvaşistan Türkleri adına konuşan İlya İvanov ise, "Türkiye ile kardeşliğimizi hiçbir zaman unutmadık. Ne mutlu ki yüzyılların ardından Kastamonu'da kucaklaşıyoruz. İnşallah sıcak buluşmaların devamı gelir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Dünyası Kitap Sergisi ve Kırımlı Ressam Ramiz Netovkin'in resim sergisi açıldı.

(SÖ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title