Haberler

Dünya'da Bir İlk! Ebru Halı

Güncelleme:

Royal Halı 200 yeni desen ve moda renkleri ile fuarın gözdesi oldu

Royal Halı olarak 3, Pierre Cardin Halı olarak 4, toplam 7 yeni kreasyon ve 200'ün üzerindeki desenleri ile Halı Fuarı'nın gözdesi olduklarını belirten Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Yurt içi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, "Showroom sayımızı hızla arttırıyoruz. Bizim için asıl maç şimdi başladı" dedi.

Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, 3 yıldır Gaziantep'de düzenlenen ve sektörü bir araya getiren Halı Fuarı'nda 200'ün üzerindeki yeni deseni ve moda renklerden oluşan toplam 7 yeni ürün kreasyonunun tanıtımını yaptı. Ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken Royal Halı ve Pierre Cardin Halı, özgün tasarımları ile de ilgi odağı haline geldi. Fuar süresince Royal Ebru Halı Show ile ziyaretçilerin kendi halı desenlerini oluşturmalarına imkan sağladı.

"Royal Halı ve Pierre Cardin Halı için asıl maç şimdi başladı"

Halı Fuarı'nı değerlendiren Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Yurt içi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır 3'ü Royal Halı'da 4'ü ise Pierre Cardin Halı'da olmak üzere toplam 7 yeni ürün kreasyonu ile fuarda yerlerini aldıklarını belirtti. Royal Hali ve Pierre Cardin Halı Yurt içi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, "Mevcut ürünlerimizin bazılarında ise yeni renk grupları yaparak bu yılın moda renklerini halılarımıza yansıttık, toplam 200'ün üzerinde yeni desenimiz ile fuarda en çok konuşulan halı firması olduk" dedi. Shoowroom sayısını her geçen gün artırdıklarını bildiren Aydoğan Yıldır, "bizim için asıl maç şimdi başladı" dedi.

Hedef 400 showroom mağaza açmak

Bin 200 tali bayisi ve 200'den fazla showroomu olan Royal Halı'nın yıl başında hedeflediği 250 showroom mağaza hedefinin yüzde 80'ini gerçekleştirdiğini söyleyen Aydoğan Yıldır, "Yıl sonuna kadar bu hedefimizin üzerine çıkmış olacağız, 650 tali bayisi bulunan Pierre Cardin Halı ise 2012 yılına 150 showroom mağaza hedefi ile başlamıştır. Bugün geldiğimiz noktada bu hedefimizin büyük bir kısmını gerçekleştirmiş bulunup yıl sonunda hedefimizin üzerine çıkacağız, Royal Halı ve Pierre Cardin Halı için Asıl maç şimdi başlıyor" dedi. Yaklaşık 600 kişiye istihdam sağladıklarını da açıklayan Aydoğan Yıldır, üretimlerinin yüzde 25'ini aralarında Amerika, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avusturalya, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Moritanya, Cezayir, Libya, Çin, Hindistan ve Japonya'nın bulunduğu 30'a yakın ülkeye ihraç ettiklerini ifade etti. Antimikrobiyal halıları, SigortHalı ve diğer yatırımları sayesinde büyümeye devam edeceklerini açıklayan Aydoğan Yıldır, "Gaziantep'te bulunan Yıllık 6.500.000 metrekarelik üretim kapasitesine sahip 500 dönüm arazi üzerindeki 100.000 metrekarelik kapalı alana sahip tesisimizden, Türkiye'ye ve Dünya'ya satıyoruz" diye konuştu.

"Antimikrobiyal ve Biyosidal ile tescillendik"

Ar-Ge ve inovasyona verdikleri önemin, kendilerini sektörde her zaman liderliğe taşıdığını belirten Aydoğan Yıldır, "3 yıldır tüm halı çeşitlerimizde uyguladığımız antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli '3 Etkili Halı Projesi ile ilgili 2009'da Ekolojik Test Araştırma ve Geliştirme Merkezi (EKOTEKS) Antibakteriyel Sertifikası ve 2011 yılında da Sağlık Bakanlığı'ndan Ürünlerin ANTİMİKROBİYAL Olduğu ile ilgili Biyosidal Ürün Sertifikası aldık. Aldığımız sertifikalar ile birlikte kendi laboratuvarımızı kurduk. Halılarımız Antimikrobiyal olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından alınan Biyosidal ürün sertifikası ile de tescil edilmiş oldu" dedi.

Türkiye'nin ilk 'SigortHalı'sı

Royal Halı ve Pierre Cardin Halı olarak 'SigortHalı Projesi' ile halı sektöründe Türkiye'de ve dünyada yeni bir ilke daha imza attıklarını ifade eden Aydoğan Yıldır, "Tüketici hatalarından kaynaklı lekeler başta olmak üzere, yırtılamalar, su baskınları, yanma, çalınma ve üretim kaynaklı hatalar hariç tüketici kaynaklı tüm hasarlar artık güvence altında diyerek. Üretim hatalarına karşı 2 yıl garanti verdiğimiz halılarımıza bu garanti kapsamının dışında kalan tüm haller için de 1 yıl sigorta kavramını gündeme getirdik" dedi.

Dünya'da Bir İlk! Ebru Halı

Ayrıca 'Yenilik Farklılıktır' felsefesi ile çalışmalarını sürdürdüklerini bildiren Aydoğan Yıldır, Türk el sanatı olan Ebru'yu halıya taşıyarak Royal Ebru Halıyı gerçekleştirdi,böylece bir yeniliği daha gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydoğan Yıldır, "Beş kişilik bir ekip tamamen bu işle ilgileniyor dedi. Ebruli halının tamamen sanatsal bir çalışma olduğunu, makine halısı gibi çok üretmek amacı taşımadıklarını belirten Aydoğan Yıldır, "El halısı mantığı ile az bir üretim olmaktadır. Günde 10-15 adet halı üretilebiliyoruz" dedi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pierre Cardin Royal Halı Gaziantep Aydoğan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title