Haberler

Dna Testinden Sonra Oğluna Nafaka Bağladı

On Çocuk Sahibi Olduğu İlk Eşinden Olaylı Bir Şekilde Boşanan Halis Toprak, Yaklaşık 9 Yıl Önce Evlendiği Özlem Toprak'tan 7 Temmuz'da Anlaşmalı Olarak Boşandı. Halis Toprak, "Ölümünden Sonra Miras Kavgası Yaşanmasın" Diye Dna Testi Yaptırıp, Kendi Oğlu Olduğunu Kesinleştirdiği 6 Yaşındaki Turgut'un Velayetini Annesine Verdi ve Ayda 10 Bin YTL Nafaka Bağladı.

On çocuk sahibi olduğu ilk eşinden olaylı bir şekilde boşanan Halis Toprak, yaklaşık 9 yıl önce evlendiği Özlem Toprak’tan 7 Temmuz’da anlaşmalı olarak boşandı. Halis Toprak, "ölümünden sonra miras kavgası yaşanmasın" diye DNA testi yaptırıp, kendi oğlu olduğunu kesinleştirdiği 6 yaşındaki Turgut’un velayetini annesine verdi ve ayda 10 bin YTL nafaka bağladı.

TOPRAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, 2’si erkek 10 çocuk sahibi olduğu, 33 yıllık eşi Ayşe Toprak’tan 1997 yılında boşandı. Ayşe Hanım 5 milyon YTL talep etti, ancak mahkeme Halis Ağa’nın eşine 540 bin YTL tazminat ödemesine hükmetti.

Çekişmeli bu boşanmanın ardından 70 yaşındaki Halis Toprak’ın, 21 yaşında bir erkek çocuğunun annesi olan sevgilisi Gülcan Sepet’le evlenmesi bekleniyordu. Ancak Halis Toprak, "Evlenecek bir kadın arıyorum" diye arkadaşlarından yardım istedi. Kendisine gösterilen 3 fotoğraftan, Dumlupınar Üniversitesi Seramik Meslek Yüksek Okulu’dan henüz mezun olan 22 yaşındaki Özlem Özkan’ı beğendi. 1999 yılında kamuoyuna duyurmadan evlendiler. Herkes onların evliliğinin çok iyi gittiğini sanıyordu ki, bir süre önce Küçükçekmece 2’nci Aile Mahkemesi’ne başvurarak, boşanmak istediklerini belirttiler. Halis Toprak, bundan önce bir başka dava açarak "ölümünden sonra mal paylaşım kavgası yaşanmasın" diye 5 yaşındaki oğlu Turgut’un kendisinden olup olmadığını resmiyete kavuşturmak istedi. Bu dava kapsamında yaptırılan DNA testi mayıs ayında sonuçlandı ve Turgut’un Halis Ağa’nın oğlu olduğu belgelendi.

Boşanma dilekçelerine yalnızca, "Anlaşamıyoruz" gerekçesini gösteren 9 yıllık evli çift, 7 Temmuz’da Küçükçekmece Adliyesi’ne aynı otomobille geldi. Adliyede çifti görenler, "Boşanmak için geldiklerine inanamadık. Çünkü sürekli yan yanalardı, gülüyor ve mutlu görünüyorlardı" diye gözlemlerini aktardı. Özlem ve Halis Toprak çifti, duruşma salonunda birbirlerinden hiçbir maddi talepleri olmadığını, mal paylaşımı yapmayacaklarını belirtti. Yalnızca Özlem Toprak, Turgut’un velayetini istedi. Zaten bu konuda da anlaştıkları için yargıç çiftin boşanmasına, 10 bin YTL nafaka ödenmesine hükmettiği Turgut’un velayetinin de anneye verilmesine karar verdi.

Diğer çocuğunun davası sürüyor

Halis Toprak, sevgilisi Gülcan Sepet’ten olan ve 2 yaşında nüfusuna kaydettirdiği 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Salim’in kendisinden olmadığına inandığı için "nesebin reddi" davası açmıştı. DNA testi sonucu beklenen Şişli 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dava halen sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title