Haberler

Devlet Koruyor Koca Vuruyor

Diyarbakır'da Boşanma Davasında Mahkemenin Verdiği Koruma Kararına Rağmen 35 Yaşındaki Fatma Babatlı'nın Eşi Süleyman Babatlı Tarafından Sokak Ortasında Öldürülmesi Kadınlar Tarafından Protesto Edildi

Diyarbakır’da, şiddet gördüğü için açtığı boşanma davasında mahkemenin verdiği koruma kararına rağmen 35 yaşındaki Fatma Babatlı’nın, eşi Süleyman Babatlı tarafından sokak ortasında öldürülmesi kadınlar tarafından protesto edildi.

DİYARBAKIR Kent Kadın Meclisi, önceki gün yedi çocuk annesi Fatma Babatlı’yı öldürdükten sonra aynı silahla kendi yaşamına da son veren Süleyman Babatlı’nın yol açtığı olayı, daha önce taşlanarak öldürülen Şemse Allak’ın adının verildiği parkta kınadı. Eyleme, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, eşi Reyhan Yalçındağ, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ile yaklaşık 50 kadın katıldı. ’Kadın yaşamdır, yaşamı öldürmeyin’, ’Devlet koruyor, koca vuruyor’, ’Kadın katliamlarına son’, ’Şiddete dur de’, ’Hepimiz Fatmayız’ dövizleri taşıyan kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Özlem Özen, şunları söyledi:

Fatma’nın katili kim

"Vücudu ve yüreği yaralıydı. Eşinden şiddet gördüğü için çıkış yolu arıyordu. Eşinden şiddet gördüğüne dair raporlar alındı, dilekçeyle savcılığa başvuruldu. Savcılık ’koruma’ talep etti, Aile Mahkemesi de aileyi korumak için karar çıkardı. Babatlı, yedi çocuğuyla birlikte bir süre ailesinin yanına sığındı ve devlet tarafından korunduğunu zannettiği için de kendi evine döndü. Evinin pencerelerine parmaklık taktırdı. Gece yarısı kapısına dayanan eşini polise bildirdi. Eşi bir gece gözaltında kaldıktan sora serbest bırakıldı. Şimdi soruyoruz. Fatma’nın katilleri kimler? Kadına yönelik şiddeti her türlü araçla meşru gören, gösteren anlayış mı? Fatma’yı karakoldan evine gönderen polis mi? Koruma kararı verip bunu etkin bir şekilde uygulamayan savcı mı? Şiddet uygulayan eşini salıverenler mi? Aileyi korumak için 4320 sayılı yasayı çıkaran ancak boşluklarını tamamlamayan Meclis mi? Gediği kapatmak için genelge yayımlayıp takibini yapmayan hükümet mi? Biz katilleri biliyoruz, peşini bırakmayacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title