Haberler

Deprem Bölgesinde Yaralar Sarılmaya Başlandı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya başlanırken bölgede evleri yıkılan ve hasar görenler geceyi nasıl geçirecekleri düşünüyor.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya başlanırken bölgede evleri yıkılan ve hasar görenler geceyi nasıl geçirecekleri düşünüyor. Acıpayam'da sabah 09.34'de meydana gelen depremde Denizli Valiliğinin açıkladığı resmi rakamlara göre, Karahüyük, Oğuz ve Uçarı mahallelerinde çoğu kullanılmayan ev olmak üzere yaklaşık 30 evde yıkıntı ve bazı mahallelerdeki evlerde de çatlaklar ve baca yıkılmaları oldu. Bazı mahallelerde de ahırların yıkıldığı ve 2 büyükbaş hayvan telef olduğu öğrenildi. Alaattin, Kurtlar ile Oğuz mahallelerinde ise 3 camide hasar oluştuğu tespit edildi. Depremde can kaybı yaşanmadığı 3 vatandaşın hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

ÇADIRLARIN KURULUMU AKŞAM SAATLERİNE KADAR BİTECEK

Depremin hemen ardından ise Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile AFAD ve Kızılay ekipleri bölgeye intikal ederek, enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmalarına başladı. Evleri yıkılan ve hasar görerek oturulamayacak hale gelen vatandaşlar ise günün ilerleyen saatlerinden itibaren yaralarını sarmaya başladı. Bölgeye gelen Kızılay ekipleri ilk etapta bin 500 kişilik sıcak yemek kapasiteli seyyar mutfak kurarken, ayrıca 240 çadırı deprem bölgesini ulaştırdı. Bölgeye getirilen çadırlar kurulmaya başlanırken akşam saatlerine kadar tüm çadırların mağduriyet yaşanmaması için hazır olacağı aktarıldı.

MAĞDURİYETLERİN YAŞANMAMASI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Depremde yıkılan evlerden çevreye dağılan eşyalar ile birlikte camilerin yıkılan minareleri ise depremin şiddetini gözler önüne serdi. Depremde yıkılan ahırların enkazında kalan hayvanları da yine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile birlikte AFAD ekipleri iş makineleri ile çıkardı. Depremde ayrıca Acıpayam Devlet Hastanesi de olası bir olumsuzluğa karşı geçici olarak tahliye edildi. İlçede ayrıca eğitime 1 gün ara verildi. Evleri zarar gören bazı aileler ise yaşadıkları acıdan dolayı sinir krizleri geçirdi. Aileleri yine yakınları ve çevresindekiler sakinleştirmeye çalıştı. Deprem sonrası evleri yıkılan bazı aileler ise enkaz altında kalan eşyalarını kurtarmak için uğraş verdi. Bölgede yaraların sarılması ve mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

(Osman Başpınar/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Acıpayam Denizli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title