Haberler

Deprem bölgesinde kullanılacak prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV yıl sonuna kadar yüzde 1'e indirildi

Güncelleme:

Prefabrik yapı ve konteynerlerin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÜZDE 18'DEN 1'E İNDİRİLDİ

Karara eklenen geçici madde ile "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilen 10 ilde kullanılacak prefabrik yapı ve konteynerlerin, afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde kurulum ve montaj işlemleri dahil olmak üzere KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e indirildi.

Deprem bölgesinde kullanılacak prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV yıl sonuna kadar yüzde 1'e indirildi

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Deprem Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

vatandaş rıza:

vok büyük hizmet sağol varol devletimmiz jükümetimiz reisimiz

14
12
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

ABİ KDV ÖTV yetmez devlet destekli uygulamalar yapılması lazım, bir çok tanıdığım hayvanlarım var, ekili arazim var ailem var gibi sebeblerden dolayı bulundukları yerleri terketmiyor, acilen bu insanlara sağlıklı barınma yerleri temin etmek lazım

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title