Haberler

Denizli Valiliği'nden Türbanlı Öğrencilerle İlgili Açıklama

Denizli Valiliği, Müftülük Tarafından Kutlu Doğum Haftası Nedeniyle Düzenlenen ve Türbanlı Öğrencilerin Türbanlı İlahi Okuması ve Tiyatro Oynaması Konusu ile İlgili İnceleme Başlattıklarını Bildirildi.

Denizli Valiliği, Müftülük tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen ve türbanlı öğrencilerin türbanlı ilahi okuması ve tiyatro oynaması konusu ile ilgili inceleme başlattıklarını bildirildi.

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Anayasada belirtilen temel niteliklerinin devletin bütün kurumlarında olduğu ve olması gerektiği gibi en üst düzeyde hassasiyeti olan Valiliğimiz, bu hassasiyetin gereği olarak; Denizli Müftülüğü tarafından 16-22 Nisan 2007 tarihleri arasında organize edilen Kutlu Doğum Programı kapsamında yer alan Denizli Merkez ve Nikfer Beldelerindeki etkinliklerle ilgili olarak Valiliğimizce bu

etkinliklerde yürürlükteki hukuka aykırı bir işlem olup olmadığının tespiti amacıyla 19.04.2007 tarihinde inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucundan kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir" denildi.

(SK-CE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title