Haberler

Cumhuriyet 95 Yaşında

Aydın'ın Söke, Kuşadası ve Çine ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aydın'ın Söke, Kuşadası ve Çine ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Söke ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan İhsan Kızğınçelik ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, vatandaşları selamladı.

Burada konuşan Kurtbeyoğlu, "Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılını büyük bir gururla ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923 günü, Türk milletinin bağımsız yaşama savaşını da zaferle noktalamasını ifade etmektedir." dedi.

Konuşmanın ardından günün önemine ilişkin yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kuşadası

Kuşadası ilçesindeki tören Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük fedakarlıklar sonucu kurulduğunu söyledi.

Yücel, "95 yıl önce bugün, milletçe uluslararası toplumun bağımsız ve onurlu bir üyesi olarak yaşama irademizi tüm dünyaya duyurmak üzere kabul ve ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması ve gelişmesi dileğiyle bu en büyük günümüz olan Cumhuriyeti en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Törene, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Radar Komutanı Binbaşı Uğur Ünlü, Kuşadası Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çine

Çine ilçesindeki tören ise Yüksel Yalova Stadı'nda yapıldı.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı törene, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title