Haberler

Çok Sayıda Lenfoma Hastasının Katıldığı, 'Dünya Lenfoma Günü' Nedeniyle Düzenlenen Şenliğe, Sanatçı...

Lenfoma ile mücadele eden hastalara destek vermek amacıyla Kanserle Dans Derneği, Kanser Savaşçıları, Lenfoma Platformu ve Türk Onkoloji Vakfı'nın birlikte organize ettiği 'Lenfoma'ya inat, yaşama sanat kat' isimli etkinlik, lenfoma hastaları, aileler ve gönüllü uzmanları bir araya getirdi.

Lenfoma ile mücadele eden hastalara destek vermek amacıyla Kanserle Dans Derneği, Kanser Savaşçıları, Lenfoma Platformu ve Türk Onkoloji Vakfı'nın birlikte organize ettiği 'Lenfoma'ya inat, yaşama sanat kat' isimli etkinlik, lenfoma hastaları, aileler ve gönüllü uzmanları bir araya getirdi. Lenfoma ile başarıyla mücadele eden sanatçı Özkan Uğur da şenliğe katılarak, deneyimlerini paylaştı.Uğur bu hastalığa yakalananlardan sadece doktorlarını dinlemelerini ve alternatif tedavilere yönelmemelerini istedi. Beşiktaş Abbasağa Parkı'ndaki şenlikte lenfoma hastaları ve yakınları, kil yontu çalışması, origami etkinliği, piknik gibi aktiviteler ile keyif dolu bir gün geçirerek, 'Lenfoma'ya karşı birlikte daha güçlüyüz' mesajı verdi.

Lenf sisteminde oluşan bir kanser türü olan lenfoma ile müdacedele edenlere destek vermek ve bu konudaki toplumsal bilinci artırmak amacıyla her yıl 15 Eylül Dünya Lenfoma Günü etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl ise 'Lenfoma'ya inat, yaşama sanat kat' ismiyle, sanat ve eğlence dolu renkli bir şenlik gerçekleştirildi.

Kanserle Dans Derneği, Kanser Savaşçıları, Lenfoma Platformu ve Türk Onkoloji Vakfı'nın birlikte organize ettiği şenlik, Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda düzenlendi. Şenliğe, lenfoma ile mücadele edenler, hasta yakınları ve sağlık çalışanları katıldı.

Özkan Uğur: Doktorunuzu dinleyin alternatif tedavi denemeyin!

Şenliğe, MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur da katıldı. Bir süre önce yakalandığı lenfoma ile güçlü bir mücadele yürüten Uğur, hastalara ve ailelerine, mücadele sürecindeki deneyimlerini anlattı. Uğur yaptığı konuşmada hastaların modern tıbba inanmalarını istedi: Uğur: " Alternatif tedavi adı altında başka yollara sapmayın. Doktorunuz ne dediyse onu yapın. Tıp ilerledi ve hedefe yönelik tedavi gerçekleştiren ilaçlar bu hastalığın tedavisinde başarı oranını artırdı. Bu yüzden alternatif tedaviler deneyip kendinize zarar vermeyin " diye konuştu.

Gün boyu süren şenlikte, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri katılımcılarla birlikte kil ve yontu çalışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca çocuklar için oyun atölyeleri ve origami etkinlikleri de düzenlendi. Etkinlik kapsamında Ahmet Beyler grubu, Allen Hulsey ve Selim Saraçoğlu müzikleri ile katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Prof. Dr. Burhan Ferhanoğlu ve Prof. Dr. Mustafa Çetiner'in de bulunduğu uzmanlar hastalıkla ilgili soruları yanıtladı. Onko-psikoloji uzmanı Aslıhan Kurt ise, sanatın iyileştirici yönü konusunda bilgi verdi. Şenliğe katılanlar, keyifli bir ortamda piknik de yaparak, mükemmel bir gün geçirdi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özkan Uğur Beşiktaş Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title