Haberler

Çiftçilere tarım ve hayvancılık eğitimi veriliyor

Güncelleme:

Çekerek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, köylerde çiftçi eğitim programları düzenliyor. Bayındırhüyük köyünde düzenlenen eğitim programına katılan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Saltık ve teknik personeli tarafından çiftçilere tarım ve hayvancılık konusunda bilgi verildi. Çiftçilerin güncel bilgilere ulaşması ve sorunlarının çözümü için düzenlenen eğitim programları, çiftçilerin verimli ve karlı bir şekilde tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sürdürebilmelerine yardımcı oluyor.

Çekerek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, köylerde çiftçi eğitim programları düzenliyor.

Bayındırhüyük köyünde düzenlenen eğitim programına katılan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Niyazi Saltık ve teknik personeli tarafından çiftçilere tarım ve hayvancılık konusunda bilgi verildi.

Saltık, çiftçinin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini daha verimli ve karlı bir şekilde yürütebilmeleri için eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

Köylerde düzenledikleri eğitim programları sayesinde çiftçinin güncel bilgilere ulaştığını ifade eden Saltık, "Çiftçilerimiz de yaptıkları üretimlerde karşılaştıkları sorunları teknik ekiplerimize ileterek çözüm yolları aranıyor. Bu da hem çiftçilerimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyor." dedi.

Saltık, çiftçi kayıt sistemi, buğday yetiştiriciliği, tohum seçimi, buzağı bakımı, tarım sigortası, tarım ve hayvansal destekleri gibi konularda çiftçilere bilgi verildiğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Bayındırhüyük Çekerek Tarım Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title