Haberler

CHP'li Vekil, Okul Üzümünü Sordu

Chp Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'daki ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtılması için geçen yıl Bakanlar Kurulu kararı alındığını belirterek projenin durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soru önergesi verdi.

Chp Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa'daki ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtılması için geçen yıl Bakanlar Kurulu kararı alındığını belirterek projenin durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soru önergesi verdi.

Manisa'da uygulanmaya başlanan 'Okul Üzümü, Akıl Üzümü' projesi ile okulların kapanmasına üç hafta kala bazı okullarda üzüm dağıtımına başlandığını hatırlatan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, okulların tatile girmesiyle dağıtımın durdurulduğunu ve bu yıl dağıtıma devam edilmediğini söyledi. Bu proje ile çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasının yanında çekirdeksiz kuru üzüm tüketiminin arıtılması ve çiftçinin desteklenmesinin de amaçlandığını kaydeden Nurlu, "CHP Manisa Milletvekili olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin doğal ürünlerle beslenme, hazır gıdalar yerine sağlıklı besinler tüketme alışkanlığını kazanmalarına, Manisamızda yetişen üzümlerle katkı sağlamanın verdiği mutlulukla projeyi desteklediğimi açıkça belirtmeliyim. Buradaki endişemiz yararlı bir projenin yandaşlara çıkar sağlama aracı olarak kullanılmasıdır. Bu nedenle ilkokul öğrencilerine dağıtılacak üzümlerin en büyük çiftçi kuruluşu olan TARİŞ'ten alınması doğru bir karar olacaktır. Bilindiği üzere Manisalı üzüm üreticisi çiftçilerin tamamına yakınının ortak olduğu TARİŞ, piyasadaki fiyat denge unsuru olması sebebiyle belirleyici bir kurumdur. Bu sayede hem öğrenciler sağlıklı üzümler yiyecek hem de üzüm fiyatlarının düşmesi önlenerek çiftçi desteklenmiş olacak" dedi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, TBMM Başkanlığı'na Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bakanlar Kurulu kararıyla uygulanmaya başlanan 'Okul Üzümü, Akıl Üzümü' projesi kapsamında geçen yıl hangi illerde ve hangi okullarda kaç ilkokul öğrencisine, ne kadar üzüm dağıtılmıştır? Uygulama kapsamına alınan okullar hangi kriterlere göre belirlenmiştir? 2015-2016 eğitim öğretim dönemi için, kuru üzümler öğrencilere ne zaman dağıtılmaya başlanacaktır? Bu projede, okul sütü projesi gibi sadece ikinci dönemi mi kapsayacaktır? Bu projede fiyatların düşmesini önlemek ve üreticinin gelirine katkı sağlaması açısından üzümlerin en büyük çiftçi örgütü olan TARİŞ'ten alınması konusunda bir çalışmanız var mı?" - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mazlum Nurlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title