Haberler

CHP İl Teşkilatından Katliamın Yaşandığı Bölgeye Moral Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Teşkilatı, Ramazan bayramının ikinci günü Gaziantep'i kana bulayan hain saldırının yaşandığı bölgeyi inceledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Teşkilatı, Ramazan bayramının ikinci günü Gaziantep'i kana bulayan hain saldırının yaşandığı bölgeyi inceledi.

CHP İl Teşkilatı, bombalı saldırının izlerini silmeye çalışan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ve esnafları dolaştı. İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Milletvekili Ali Serindağ'ın da aralarında bulunduğu CHP heyetinin ilk durağı Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu. Burada İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Zengin'den bilgiler alan CHP heyeti, geçmiş olsun dileğinin ardından saldırıda işyerleri zarar gören esnafları dolaştı. Esnafların taleplerine kulak veren CHP'liler, daha sonra Şehitkamil İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Gaziantep'in emperyalist güçlere karşı hep birlikte mücadele verdiğini dile getiren CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, "Ramazan Bayramının ikinci günü şehrimizde gerçekleştirilen hain saldırı için, katliam için ülkemize ve şehrimize geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına ve Gazianteplilere başsağlığı diliyorum. Gaziantep Türkiye'de terörün en yoğun olduğu dönemlerde bile kendi iç barışını, huzurunu, kardeşliğini sergileyen şehrimizdir. Bu son olayla şehrimiz şok olmuştur. Ama bundan 90 yıl önce Gaziantep'te emperyalist güçlere karşı hep birlikte bir mücadele verilmiş ve bu mücadeleden başarıyla çıkılmışsa bu olayda Gaziantep halkının birliğini beraberliğini bozmaya yetmeyecektir" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da, "Hain terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hem Türkiye hem de Gaziantep büyük bir şok geçirdi. Mübarek bayramın ikinci gününde bir katliam neticesinde 10 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biraz önce esnafları dolaştık. Onların bu olaydan nasıl etkilendiğini gördük. Tesellimiz bu katliam bayram öncesi meydana gelseydi daha fazla can kaybı yaşanabilirdi. Bu bir tesellidir, ancak şunu unutmamamız lazım, her zaman uyanık olmamız lazım. Her zaman ülkemizin çıkarını, insanlarımızın çıkarını düşünmemiz lazım. Geleceğini düşünmemiz lazım. Önce bir muhasebe yapmamız lazım. Niye bu duruma geldik? Türkiye neden bu duruma geldi? Antep'te bu olay niye oldu? Bu olaylar ülkemizde neden cereyan ediyor? Bunları kendi kendimize sormamız lazım. Yaklaşık bir yıldır Türkiye'nin komşularıyla ilgili izlediği politikalarda çok ani ters bir değişiklik oldu. Bu hükümet komşularımızla sıfır sorun politikasıyla işe başladı. Ancak izlenen politikalar sonucunda bu sorunlar yumağı haline geldi. Bu olaylar maalesef izlenen iç ve dış politikanın bir yansımasıdır. Türkiye'de iç politika ile dış politika bir birine karıştırılmıştır. Oysa dış politikanın kendine özgü bir faaliyet tarzı vardır. Dış politikada insanımızın ve ülkemizin uzun vadeli çıkarları gözetilmediği için, başka ülkelerin menfaatleri ön plana alındığı için ülkemizde bir kaos yaşanmaktadır. Aklımızı başımıza almamız lazım. Hükümet ipleri elinden kaçırmıştır, olayların arkasından sürüklenip gidiyor, hükümet seyirci oluyor. İnisiyatifi ele alamıyor" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Gökdağ Şehitkamil Türkiye Politika Güncel Haberler

title