Haberler

Cezaevlerinde Açık Görüş Yarın Başlıyor

Tutuklu ve Hükümlüler, Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla Yarından İtibaren Açık Görüş Yapacaklar.

Tutuklu ve hükümlüler, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yarından itibaren açık görüş yapacaklar.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelgeye göre, Adana, Ankara, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bursa E Tipi, İzmir-Buca, Mersin ve Ümraniye E ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29-30-31 Ekim ve 1-2-3-4 Kasım günlerinde olmak üzere 7 gün açık görüşten yararlandırılacak.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürü bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklular 29-30-31 Ekim, 1-2-3 Kasım 2007 tarihleri olmak üzere 6 gün açık görüşten yararlanacak.

Müdürü bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara da 29-30-31 Ekim, 1 Kasım tarihlerinde olmak üzere yine 4 gün açık görüş yaptırılacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan ve Terörle Mücadele Kanunu ile Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu'na muhalefetten hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulacak, her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile cezaevi idareleri tarafından tespit edilecek. Bu grupların, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmaması sağlanacak.

Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşleriyle görüştürülecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title