Haberler

Çevreci Çift, Nikahını Güneş Ev'de Kıydı

İstanbul'da yaşayan çevreci çift, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla nikahlarını Antalya'daki Güneş Ev'de kıydı.

İstanbul'da yaşayan çevreci çift, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla nikahlarını Antalya'daki Güneş Ev'de kıydı.

Özgür Gürbüz ile Esin Aslan çifti, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antalya Güneş Ev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen'in kıydığı nikahla hayatlarını birleştirdi.

Yakalarına "Nükleere hayır" yazılı rozet takan çiftlerden Özgür Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre soranlarına dikkat çekmek amacıyla nikahlarını Güneş Ev'de kıydırdıklarını söyledi. İnsanlara çevrenin korunmasına yönelik mesaj vermek istediklerini dile getiren Gürbüz, Türkiye'nin çok ciddi güneş enerjisi potansiyeli olduğunu ancak bu potansiyelin kullanılamadığını ifade etti.

Nikahlarını Güneş Ev'de kıydırarak güneşin doğru bir elektrik üretimi kaynağının olduğunu göstermek istediklerini dile getiren Gürbüz, "Temiz bir nikah ve temiz bir gelecek bizim olsun" dedi.

Kağıt israfını önlemek için nikah davetiyelerini elektronik posta ile gönderdiklerini anlatan Gürbüz, nikah şekeri yerine ise davetiyelere 77 adet fidan dağıttıklarını bildirdi.

Çiftlerden Esin Aslan ise çevrenin korunması yönünde mesajlar verdi.

Muhabir: Volkan Poliçe / Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Bayram Özen İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title