Haberler

'cennet'te Susuz Hayat

Muğla'nın Marmaris İlçesi Beldibi Beldesi'nde aralarında yabancı çok sayıda kişinin villasının da bulunduğu Gökbel Mevkii'ndeki konutlara bugüne kadar su ve kanalizasyon şebekesi götürülememesi tepkilere neden oldu.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Beldibi Beldesi'nde aralarında yabancı çok sayıda kişinin villasının da bulunduğu Gökbel Mevkii'ndeki konutlara bugüne kadar su ve kanalizasyon şebekesi götürülememesi tepkilere neden oldu. Bölgede yaşayan yaklaşık 700 kişinin büyük bölümü evlerine satılığa çıkarmaya hazırlandığı belirtildi. Beldibi Belediye Başkanı MHP'li İdris İspirli ve Marmaris Çevre Koruma Altyapı Tesislerini Yapma ve İşletme Birliği (MARİÇ-BELBİR) ise bölgeye su götürülememesinden birbirlerini sorumlu tuttu.

Marmaris'in turistik Beldibi Beldesi'ne 8 kilometre uzaklıktaki Gökbel Mevkii'nde yıllardan bu yana süren su ve kanalizasyon sorununa bir türlü çözüm getirilmedi. Geçen yıllarda az sayıda evin bulunduğu denizi tepeden gören yemyeşil doğa örtüsüyle kaplı bölgede Örnekkent, Belpark, Zambak Evleri, Gökbel Evleri ve Gökbel Vilları yapıldı. Toplam 190 konutluk bu sitelerle birlikte Gökbel Mevkii'nde yaşayanların sayısı yaklaşık 700'e ulaştı. Su ihtiyacını mahalle hayratından ya da tonu 10 TL'ye tankerlerle içme ve kullanma suyu getirtip, karşılamaya çalıştı.

"KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR"

Gökçebel Mevkii'nde yaşayan gazeteci-yazar Azer Bortaçino, Bedbibi'nde, Seki Mahallesin'e kadar su bulunduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Seki Mahallesi ile Gökbel Mevkii'nin arası 1 kilometre. Gökbel ile sitelerin bulunduğu bölge 1. 6 kilometre. Ancak, buralarda su yok. Son olarak 2009 yılında Mariç Belbir'e 276 imzalı ve fotoğraflı bir dosya ile sıkıntımızı anlattık. Ancak, ses çıkmadı. Gökbel'e su getirilebilmesi için 3 havuz yapılması gerektiği söylendi. Bunun da maliyeti yaklaşık 2 milyon 360 bin TL. Mariç-Belbir, 1 milyon 500 bin TL'ye bitireleceğini söyledi. Belediye Başkanı İdris İspirli ise 'Bana 500 bin lira versinler bu işi çözeyim' dedi. Biz masraflara ortak da olmaya razıyız. Ancak, yine de kimseden ses seda çıkmadı. "

"ÜVEY EVLAT MUAMELESİ" İDDİASI

Bortaçino, kanalizasyon olmadığı için pis suların nereye gittiğini bilmediklerini, taşıma suyla bir havuzu 400 liraya doldurduğunu, hidrofor çalıştığı için aylık elektrik masrafıının havuzu doldurmadığı takdirde 250-300 lirayı bulduğunu her belediyenin öncelikle kendi işini yaptırması nedeniyle kendilerinin üvey evlat muamelesi gördüğünü iddia etti.

Gökbel Mevkii'ndeki evini yıllar önce 500 bin TL'ye aldığını anlatan Osman Koçak ise altyapı sıkıntılarının bir türlü giderilmediğini İsrail, İngiliz, Hollandalı komşularının bu duruma şaşırdıklarını, çok sayıda kişinin yaşanan sıkıntı nedeniyle evlerini satımayı düşündüğünü ekledi. İsviçreli Makine Mühendisi Silvio Malagoli villasını 6 yıl önce büyük umutlarla aldığını belirtip, sürekli söz verildiği halde sorunlarının çözülmediğini belirterek, "Bizim buradan gitmemizi mi istiyorlar?" diye konuştu.

Beldibi Belediye Başkanı MHP'li İdris İspirli'nin sorunu çözeceğini ileri süren Mariç Belbir Genel Sekreteri Tamer Savran, "Başkan İspirli, İller Bankası ile görüşüp, projesinin sözleşmesini yapacak ve bize devredecekti. Biz de devamını getirecektik. Haber bekliyoruz" dedi. Belediye Başkanı İdris İspirli ise Mariç Belbir'i suçlayıp, şunları söyledi:

"Belediyemiz altyapı, su ve kanalizasyonla ilgili konuların tüm gelirlerini Mariç Belbir'e devretti. Bu konuda, 5 Temmuz 2004 tarihinde aldığımız meclis kararını imzalarken, şart koştuğumuz 4 maddeden biri susuz bölgelerimize suyun getirilmesiydi. 7 yıl geçti. Çözüm gelmeyince kolları sıvamak zorunda kaldık. Bunun üzerine, 15 gün önce İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü ile örüşme yapıp, kredi istedim. Banka, kendi standardında ve onaylayacağı bir proje yapılacak. Gökbel Mevkii'ne mevcut mevzuata göre yüzde 50'si hibe olmak kaydıyla kredi alarak bu projeyi gerçekleştireceğiz. Kullandığımız kredinin aylık taksitlerini Mariç Belbir'e isteme yoluna gideceğiz. Bu düşüncelerimizi belirten bir yazıyı geçen 5 Temmuz'da Mariç Belbir'e gönderdik. Cevap bekliyoruz" dedi. - Muğla / Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title