Haberler

Cemal Reşit Rey'de "10 Kasım" Töreni

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Ölümünün 72. Yılında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Düzenlenen Törenle Anıldı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"AZİZ ATAM RUHUN ŞAD OLSUN"

Törende konuşan 1. Ordu Komutanlığı'ndan Kurmay Albay İlhan Kırtıl, "Bugünlere ulaşmamızı sağlayan ulu önderimizin ölüm yıl dönümü nedeniyle önünde saygıyla eğiliyor, emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni akıl ve bilime dayalı, Atatürkçü düşünce sistemi doğrultusunda yaşatacağız. Bir kez daha söz veriyoruz. Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Aziz atam ruhun şad olsun" dedi.

ŞARKICI UMUT AKYÜREK ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI SÖYLEDİ

Vali Mutlu, Belediye başkanı Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, ödül verdi. Esenler İlköğretim Okulu'nda okuyan Yeter isimli öğrenci "Mustafa Kemal'i anlamak" isimli şiirini okumasının ardından Ataşehir Özel Adıgüzel Sanatlar Lisesi öğrencileri 'Atatürk' isimli tiyatrolarını sergiledi. Şarkıcı Umut Akyürek'in Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylemesinin ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonun'da düzenlenen tören son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title