Haberler

Casusluk Davasından Beraat Eden Komutan Deniz'in 1 Numarası Oluyor

Güncelleme:

TSK'nın yeni komuta kademesi Ağustos'ta belirlenecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en güçlü adayı, İzmir Askeri Casusluk davasında 6 yıl hapisle yargılanan Donanma Komutanı Veysel Kösele.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ağustos ayı başında yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında, Deniz Kuvvetleri Komutanı ile Jandarma Genel Komutanı değişecek. Genelkurmay Başkanı ile Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ise görevlerine devam edecek.

DENİZ KUVVETLERİ'NE VEYSEL KÖSELE GELİYOR

Sözcü'nün haberine göre 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin yerine de 2019'da Genelkurmay Başkanı olması beklenen, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in atanması öngörülüyor.
Geçtiğimiz yıl görev süresi 1 yıl uzatılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun emekli olması bekleniyor. Bostanoğlu'nun emekli olması halinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, İzmir'deki Askeri Casusluk Davası'nın sanıklarından Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin atanması bekleniyor.

KÖSELE CASUSLUK DAVASINDAN BERAAT ETMİŞTİ

Kösele, 14 Eylül 2012'de Askeri Casusluk soruşturmasına bakan İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklanmasına karar verdiği sanıklardan biriydi. Dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı olan Koramiral Kösele için belirtilen suç, üniversite öğrencisi iki genç kıza askeri sırları vermekti. Kösele, 357 sanıklı davada, 6 yıl hapis istemiyle yargılandıktan sonra diğer sanıklar gibi beraat etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Veysel Kösele İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

adili mutlak:

Ben olsam bir şartla kabul ederim beni bu hallere düşürenler onlara destek verenler yargılanmadan kabul etmem demeli bence.

8
25
yanıtYanıtla
efsane:

normal değil mi?? hapis yatanlar sahte diplomayla cumhurbaşkanı bile oluyor.

9
9
yanıtYanıtla
yilmut:

içeride suçsuz olarak yatsaydınız hesabını kim verecekti. . . . . SORMADIN MI. . . ???? SORMAYACAKMISIN. . . ????. hepiniz paşa paşa kabullendiniz mi. . . . bu iftiralar yüzünden içeride hastalanana silah arkadaşlarınız. . . . vefat eden silah arkadaşlarınız acaba rahat ve huzur içinde yaşayabiliyorlar mı. . . SİZ HUZURLUMUSUNUZ. . . ??? yoksa hepsi unutuldu mu. . . . ?????

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title