Haberler

Çankaya Köşkü'nde İlk İftar Şehit Ailelerine

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde İlk İftarı Şehit Ailelerine Verdi. 7 Yıl Aradan Sonra Köşk'te İftar Geleneğini Başlatan Cumhurbaşkanı Gül ve Eşi, Şehit Ailelerini ve Gazileri Ağırladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde ilk iftarı şehit ailelerine verdi. 7 yıl aradan sonra Köşk'te iftar geleneğini başlatan Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, şehit ailelerini ve gazileri ağırladı.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne yapan Cumhurbaşkanı Gül, ilk iftarı şehit ve gazi ailelerine verdi. 7 yıl aradan sonra Çankaya Köşkü'nde iftar geleneğini başlatan Cumhurbaşkanı Gül, ilk daveti şehit ve gazi yakınlarına verdi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile başlayan Köşk'te iftar geleneği, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde de sürmüştü. Ancak 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer görev yaptığı 7 yıl 4 ay boyunca Köşk'te iftar yemeği vermemişti.

Çankaya Köşkü avizeli salonda verilen iftar yemeğine 225 şehit ve gazi yakını katıldı. Şehit ve gazi ailelerinin büyük bölümü Çankaya Köşkü'ne belediye otobüsleriyle geldi. Cumhurbaşkanı Gül, iftar saatinden hemen önce eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte salona gelirken, Gül çifti şehit ve gazi yakınları tarafından ayakta karşılandı. Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Emniyet Şehit Aileleri Derneği'nin Ankara'da oturan üyelerinin katıldığı yemek, Hayrunnisa Gül'ün

Çankaya Köşkü'nde katıldığı ilk davet oldu. Hayrrunisa Gül, iftar yemeğinden yarım saat önce sivil plakalı bir araçla Çankaya Köşkü'ne geldi. Yemek sırasında Gül çifti ayrı ayrı masalarda oturmayı tercih etti. Cumhurbaşkanı Gül orucunu gazi yakınlarının bulunduğu masada açarken, eşi Hayrunnisa Gül şehit yakınlarıyla aynı masayı paylaştı. Hayrunnisa Gül yemekten önce yanına gelen bir şehit çocuğunu sevdi. Babası Şırnak'ta teröristlerce şehit edilen Mehmet Kaplan isimli şehit çocuğunu uzun süre seven

Hayrunnisa Gül, minik Mehmet'e yakın ilgi gösterdi. Gül çifti masalarındaki şehit ve gazi yakınlarıyla iftar yemeği öncesinde bir süre sohbet ederken, iftar saati davetlilere anonsla duyuruldu.

Yemekte davetlilere zengin bir iftar menüsü ikram edildi. Gül çiftinin Çankaya Köşkü'ndeki ilk iftar menüsünde iftariyelik, kremalı tavuk çorbası, zeytinyağlı dolma çeşitleri, Girit yemeği olan ve bademli, cevizli pilav iye sebzeden oluşan kuzu karsuki, Akdeniz yeşillikleri, dondurmalı kazandibi tatlısı, mevsim meyveleri ve Türk kahvesi vardı.

Bu arada iftar yemeğine Cumhurbaşkanı Gül'ün Başyaveri Albay Metin Özbek'in sivil kıyafetle katılması dikkat çekti.

(DA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

title