Haberler

Çalışan Annelerin 1000 Günü'ne Bronz Ödül

Danone Türkiye, İPSOS'a yaptırdığı Çalışan Annelerin 1000 Günü ile TÜAD'ın Baykuş Ödülleri'nde araştırma dalında Sosyal Baykuş Bronz Ödülü'nü kazandı.

Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Baykuş Ödülleri'nde Kadın İstihdamında Sürekliliğin Sağlanmasına katkıda bulunma hedefiyle İpsos ile Çalışan Annenin 1000 Günü Araştırması'nı yapan Danone Türkiye ödüle layık görüldü.

Toplum sorunlarını en iyi anlayan ve tanımlayan kamuoyu ve sosyal araştırma projelerine verilen Sosyal Baykuş kategorisinde ödül alan Çalışan Annelerin 1000 Günü araştırması sağladığı toplumsal fayda ile öne çıktı. Ödül, 1 Eylül akşamı düzenlenen tören ile Danone Türkiye Yöneticileri ve İpsos Proje Yöneticilerine verildi.

Araştırmanın toplumsal faydası ile ödül almaktan onur duyduklarını belirten Danone Türkiye Ülke İş Destek Birimi İnsan Kaynakları Direktörü Pınar Öztep, şunları söyledi:

"Danone Türkiye olarak yakın temasta olduğumuz annelerin iş yaşamından kopuş sebeplerini incelemek ve bunun engellenmesi için yapılabilecekleri görmek üzere işveren, anne ve babalarla kapsamlı bir araştırma yaptık. Türkiye için bir ilk olan bu araştırmanın, toplum sorunlarını en iyi anlayan ve tanımlayan kamuoyu ve sosyal araştırmalara verilen Sosyal Baykuş kategorisinde Bronz Ödül kazanması bizleri gururlandırdı. Kadın istihdamında sürekliliğin sağlanması ekonomimiz ve toplumsal hayatımız için büyük önem taşıyor. Ama araştırmamızın da gösterdiği üzere maalesef ki annelik iş yaşamına olumsuz etki ediyor. Kadınların yüzde 40'ı evlendikten ve çocuk sahibi olduktan sonra işten ayrılmak durumunda kalıyor. Bu kadınların yarısından fazlası mutsuz, aynı zamanda yüzde 43'ü işe dönüşle ilgili endişe yaşıyor… Bunu engellemek ise sanıldığı kadar zor ve maliyetli değil. İşyerlerinde sadece yüzde 9 oranında var olan süt sağım odalarının sayısını artırmak, sadece yüzde 2 olan kreş yardımı oranını artırmak, her 5 iş görüşmesinden birinde çocuk planlarını sormaktan vazgeçmek, esnek ve evden çalışma olanağı tanımak gibi ufak adımlarla sorunun çözümünde önemli adımlar atılabilir. Araştırmamızın bize gösterdiği üzere annelik süreçlerinin kadınların iş yaşamından kopuşuna sebep olmaması için atılması gereken adımları iş dünyasına anlatmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Danone Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title