Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla Mersin'in Tarsus, Silifke, Anamur, Mut ve Gülnar ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla Mersin'in Tarsus, Silifke, Anamur, Mut ve Gülnar ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Tarsus ilçesindeki Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin koyulmasıyla başladı.

Alandaki saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 75. Yıl Kültür Merkezi'nde devam eden programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, "Türkiye'nin çağdaş dünyayla bütünleşme gayretlerine yeni bir ruh veren Atatürk, modernleşme sürecinde önemli reformların hayata geçirilmesine öncülük etmiştir." dedi.

Törene, Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Onaran ve Belediye Başkanı Şevket Can da katıldı.

Silifke

Silifke ilçesinde de Silifke Kültür Merkezi'ndeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Anma etkinliğinde, Atatürk konulu slayt gösterisinin yapılması ve şiirlerin okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, burada yaptığı konuşmada, çok çalışılıp Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkılması gerektiğini belirterek, "Onun kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma, geçmişten devraldığımız sorumluluklarımızı yerine getirme ve yine Atatürk'ün milletimize hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma amacını gerçekleştirme kararlılığımızı bir kez daha tekrarlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anamur

Anamur ilçesinde ise Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Program, Anamur Kültür Merkezi'nde Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi tarafından hazırlanan anma etkinliğiyle devam etti.

Anma programına, Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Gülnar

Gülnar ilçesinde de Hükumet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Gülnar Kültür Merkezi Müdürlüğü'nde devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, yaptı.

Öğrencilerin şiir okuduğu programda, Atatürk konulu videolar gösterildi.

Mut

Mut ilçesinde düzenlenen törende, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Gazi İlkokulu Konferans Salonu'nda devam etti.

Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk'ü anlatan şiirlerin okumasının ardından tören sona erdi.

Öte yandan Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Mut Ülkü Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Silifke Anamur Tarsus Politika Güncel Haberler

title