Haberler

Burtarım ve Hayvancılık Fuarları 12 Ekim'de Açılıyor

– BURTARIM 2016, Bursa 9'uncu Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı 12 Ekim'de açılıyor.

– BURTARIM 2016, Bursa 9'uncu Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı 12 Ekim'de açılıyor. Fuarlarda bu yıl yüzde 8 büyüme gerçekleşeceğini açıklayan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Bu Bursa'nın gücü. Bursa'nın tarım potansiyelinin göstergesi" dedi.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. yaz tatilinin ardından 12 – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek BURTARIM 2016, Bursa 9'uncu Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile startı veriyor. 22 ülkeden 451 firma ve firma temsilcisinin yer alacağı fuarlar, 7 ayrı salonda 75 bin metrekare alanda düzenlenecek. Fuar programı içerisinde Tarım Kongresi de gerçekleşecek.

Fuarların tanıtımı ile ilgili olarak Almira Otel'de toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektördeki sıkıntılara rağmen fuarın, yüzde 8'lik bir büyümeyle gerçekleşeceğini duyurdu. Bunun önemini vurgulayan Ersözlü, "Bu Bursa'nın gücü. Bursa'nın tarım potansiyelinin göstergesi açısından ve sektörün Bursa'ya verdiği önem açısından anlamlı" dedi.

Açık ve kapalı olmak üzere toplam 75 bin metrekarelik alanda fuarın hazırlandığını belirten Ersözlü, "2003 yılında 4 bin metrekareyle başlamıştık. Aradan geçen süre içinde 75 bin metrekareye çıktı. Fuar her sene büyüyor. Sürdürülebilir büyümeyi yakalamış olmanın da ayrı bir gururunu yaşıyoruz. İnişli, çıkışlı olan bir ülkede her yıl büyüme önem arz ediyor. 22 ülkeden 451 firma fuarımıza katılıyor. Fuarda ilk günden son güne kadar farklı etkinlikler olacak. Amacımız iç ve dış ticaret hacmini arttırmak" diye konuştu.

OTELLER AĞZINA KADAR DOLU

BTSO desteğinin yanı sıra kendi organizasyonları ile yurtdışından 40 ülkeden işadamı geldiğini açıklayan Ersözlü, "Bursa'ya yaklaşık bin işadamı geliyor. Şu an oteller ağzına kadar dolu. Etraftaki ilçelere ve illerin otellerine yönelmiş durumdayız. Bu keyif verici. Moral veriyor, motivasyonu artırıyor. Fuar zamanı şehrin ekonomisine de etki ediyor" dedi.

"BURSA'DA ÜRETİYORUZ, PAZARLAMAYI BAŞKA YERDE YAPIYORUZ"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, değerli ürün üretmek kadar tanıtımının da önemine işaret etti. Bursa'ya bu anlamda yeni fuarlar katmak istediklerini söyleyen Kuş, "Her sektöre fuar yapmak istiyoruz. Sorumluluk almaya hazırız. Biz Bursa'da üretiyoruz ama pazarlamayı başka yerde yapıyoruz. Üreticiler Bursa Fuarları'na sahip çıksın" dedi.

"SİYAH İNCİR VE BİBERDE SORUN YAŞADIK"

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Nafiz Kaya, incir, domates, armut gibi önemli ürünler olmasına rağmen bunların pazarlanması konusunda sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Özellikle siyah incir konusunda bu yıl çok önemli sıkıntı yaşandığını dile getiren Kaya, "Geçen yıl 5 – 6 liradan satılan ürün, bu yıl 1 ile 1,5 lira arasında satıldı. 2 kilogram incirin önünde fotoğraf çektirmekle sorunlara çözüm oldu demek yanlış. Biberde de aynı sorunu yaşadık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı'nın tarım alanları ile ilgili SİT alanı açıklamasını destekliyoruz" diye konuştu.

HAYVANCILIK FUARI YOK

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı İsmail Anıl ise hayvancılık adına fuar yapılmamasından yakındı. Birlik olarak hazır olduklarını ifade eden Anıl, "Bilgi, beceri ve uyum için hazırız. Bunun için bizim ekonomik gücümüz yetmiyor. Amacımız İngiltere'de Almanya'da nasıl oluyorsa bizim de bunu hayata geçirebilmemiz. Öncelikle bakanlığa sonra ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsasına sesleniyorum" diye konuştu. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ersözlü ise bu konuyla ilgili kapsamlı bir fuar yapılması için çalışma yapacağını dile getirdi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Ersözlü Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title