Haberler

Bursa'da Acemi Kasaplar Hastanelere Akın Etti

Bursa'da kurban bayramının ilk günü, hastene acilleri acemi kasapların akınına uğradı.

Bursa'da kurban bayramının ilk günü, hastene acilleri acemi kasapların akınına uğradı. Çekirge ve Bursa Devlet Hastanesi, Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi ile Uludağ Üniversitesi'ne 100'ü aşkın vaka gelirken, 112 ekipleri de yaralıların yardımına koştu.

Kurban Bayramının ilk günü yine bildik manzaralar yaşandı. Kendi hayvanını kendisi kesmeye çalışan ya da hayvanını yatırmak isterken yaralanan onlarca kişi hastane acillerine akın etti. Kimi elini kimi ayağını keserken bazılarının ise hayvanın attığı çifte ile yaralandığı başını tutması dikkat çekti. Çekirge Devlet Hastanesi'nin acil servisine 2 saat içinde 45'den fazla yaralama vakası geldi.

Kazazedelerden eşi ile hastaneye gelen Mustafa Ay, acemiliğinin kurbanı olduğunu ifade ederken, "Kurban keserken parmağımı kestim. Ciddi bir şey yok. Gerekli tedaviyi yaptılar" diye konuştu.

Bacağından yaralanan Tacettin Deniz ise, "Ben gayet dikkatliydim. Ciddi bir durum yok. Acemi bir arkadaşım koyunu keserken, beni de kesti" dedi.

Pek çok acemi kasap, ildeki diğer hastaneler olan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Bursa Devlet, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve özel hastanelere de müracaatta bulundu. Kurban keserken yaralanan kişi sayısının akşam saatlerine kadar daha da artabileceği ifade edildi.

(OSM-İHS

25.10.2012 12: 03: 21

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursa Devlet Hastanesi Uludağ Üniversitesi Şevket Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title