Haberler

BT Tower, Dünya Rekorunu Kırdı

Güncelleme:

BT Tower'ın tepesinden çekilen harika bir Londra fotoğrafı, dünyanın en büyük panoramik fotoğrafı olarak rekor kırdı.

Gigapiksel boyutlu fotoğrafı görmek ve Londra seyahatinizin en güzel manzarasını paylaşmak için www.btlondon2012.com sitesini ziyaret edebilirsiniz

Fotoğraf, Londra'yı inanılmaz ayrıntılı bir şekilde 360 derecede gösteriyor.

Uzman fotoğrafçılık firması 360Cities tarafından; dört adet teknoloji harikası Canon EOS 7D fotoğraf makinesi ve yine Canon'un EF 400mm f/2.8L IS II USM lensleri ile Extender EF 2x III tele dönüştürücü objektifleri kullanılarak çekilen 320 gigapiksellik fotoğraf, 48.640 bağımsız kareden oluşuyor. Kameralarla birlikte, Alman Clauss firmasının üst sınıf Rodeon VR Head ST robotik panorama başlıkları kullanıldı. Bağımsız olarak çekilen kareler, altyapısı Fujitsu Technology Solutions Europe tarafından sağlanan güçlü Celsius R920 iş istasyonu aracılığı ile haftalar süren bir çalışmayla birleştirilerek tek bir devasa panorama haline getirildi.

Bu güne dek ilk kez bu denli büyük bir görüntü denemesi yapıldı ve girişimden böylesine kapsamlı bir sonuç almak için çalışmalar birkaç ayı buldu. BT Tower panoraması, normal fotoğraf çözünürlüğünde basılsaydı 98 metre genişliğe, 24 metre uzunluğa yani neredeyse Buckingham Sarayı ebatlarına sahip olabilirdi. Buna karşılık, 2010 yılında Centrepoint'ten çekilen bir önceki Londra panoraması sadece 80 gigapiksel büyüklüğündeydi.

Görüntüler ilk dijital olimpiyat olma özelliğini taşıyan Londra 2012'nin sona ermesinin çekildi. Küresel sahnede yerini alan Londra rekorunun bir kanıtı olarak Londralılar, turistler ve başkentte çalışanlar şehre dair en güzel manzaraları paylaşmaya davet ediliyor.

Londra 2012 oyunlarının resmi iletişim sponsoru olarak BT, oyunların şimdiye kadar gerçekleşen en güçlü iletişim ağına sahip olmasını garantilemekte kilit rol üstlendi. Bu sayede milyonlarca insan sosyal medya aracılığıyla sportif ve kültürel etkinlik deneyimlerini milyonlarla paylaşma fırsatını yakaladı. BT Tower kutlamalar, müsabakaların canlı görüntüleri, kazanılan madalyaların haberleri ve skorların 360 derecelik dev LED ekrana yansıtılmasını üstlendi.

BT Group Pazarlama ve Marka Direktörü Suzi Williams şunları söyledi: "Tüm Londra'nın gözler önüne serildiği bir noktada bulunan BT Tower, 2012 yılında gerçekleşen başkent kutlamalarında bu yılı ölümsüzleştirmek için çatısından tam panoramik bir fotoğraf çekmekten daha iyi ne olabilirdi ki… Bu yalnızca BT Tower için değil Londra ve burada yaşayan, çalışan veya burayı ziyarete gelmiş kişiler için de bir dünya rekoru. Fotoğrafa bakın ve Londra'daki en sevdiğiniz mekanları paylaşın."

360Cities Direktörü Steve Hercher ise; "Dünya rekoru kıracak bu panorama için BT'nin bizi tercih etmesinden ve muhteşem Londra 2012 Olimpiyatları'nın unutulmaması adına katkı sunmuş olmaktan büyük onur duyuyoruz. Bu benzeri görülmemiş ve türünün gerçek anlamda ilk örneğini temsil eden çekimin planlama aşamasında pek çok bilinmeyenleri, değişkenleri oldu. Yazılım ve donanımda sınırlar zorlandı. Yağmur, rüzgar ve olası diğer potansiyel engellerin üstesinden başarıyla gelindi. Jeffrey Martin, Tom Mills ve Holger Schulze'den oluşan çekim ekibimiz harika bir iş çıkardı ve planlanan 48.000'den fazla bağımsız karenin hiçbiri heba edilmedi." dedi.

Canon Avrupa Tüketici Görüntüleme Grubu Müdürü Rainer Fuehres şu şekilde konuştu: "Yarattığımız her yeni üründe amacımız insanların kişisel fotoğraflama serüvenlerinde bir sonraki aşamaya geçebilecekleri gücü vermek ve bu nefes kesici görüntü, bizim bu felsefemizi tam anlamıyla en uç noktaya taşımış oldu. Lanse edildiği günden bu yana EOS 7D, dünyanın dört bir yanında fotoğraf tutkunlarının hayal gücünü harekete geçirdi. Birçok kullanıcının kendi ilham anları yakalamasına imkan tanıyan bu kamerayla böylesine ilginç ve meydan okuyan bir projeyi desteklemekten çok memnunuz."

Bu gigapiksel görüntüde Buzby de bir yere gizlendi. Buzby'ı bulan üç kişi yarışmanın kazananlarından olacak. Çekilişle belirlenecek talihlilerden birinciye bir iPad ve 1 yıllık ücretsiz geniş bant erişiminin yanı sıra BT Tower'ın en tepesine çıkarak Londra manzarasını bizzat seyretme şansı hediye edilecek. İkinci ve üçüncü talihliler ise birer iPad kazanacaklar. Yarışma koşullarının tamamını görmek için http://www.btplc.com/gigapixel/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Buckingham Sarayı Fujitsu Londra Canon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title