Haberler

Bosna Hersek Artık Geleceğe Bakmalı"

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mladiç kararını değerlendiren Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç, bu kararla birlikte Bosna Hersek'in artık geçmişe ait yüklerinden kurtularak geleceğe bakması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Mladiç kararını değerlendiren Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç, bu kararla birlikte Bosna Hersek'in artık geçmişe ait yüklerinden kurtularak geleceğe bakması gerektiğini söyledi. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Bosnalı Sırp General Ratko Mladiç hakkındaki kararına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. İzetbegoviç, kararla birlikte Mladiç'in Bosna Hersek'te Müslümanları ve Hırvatları yok etme gayesiyle hareket ettiğinin tasdik edildiğini ifade etti. Mladiç'in Srebrenitsa soykırımının yanı sıra çok sayıda savaş suçu nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırıldığını vurgulayan İzetbegoviç, savaş kurbanlarının ailelerine taziyelerini iletti.

"MLADİÇ KORKAĞIN TEKİ"

Kararın Bosnalı Sırpları gördükleri rüyadan uyandıracak bir tesiri olmasını umut ettiğini söyleyen İzetbegoviç, "Bosnalı Sırpların büyük çoğunluğu bu hususta sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu sessiz çoğunluğun Ratko Mladiç'i ve onun yaptıklarını onaylamadıklarına inanıyorum. Mladiç'in yaptıklarını benimseyerek kendi tarihlerini bir suçlunun ipoteği altına almak isteyeceklerine inanmıyorum. Suçluların tarih üstüne ipotek koymalarına izin verilmemeli. Bu karar, Bosna Hersek'teki halklar için daha iyi bir geleceğin garantisi olabilir. Ratko Mladiç'e gelince, kendisi korkağın tekidir. Çünkü kadınları, çocukları ve sivilleri öldürmek sadece korkakların yapacağı bir şey. Komşuların birbiriyle iyi geçinebilmesi için tüm halkların savaş suçlularını onure etmekten kaçınmaları gerekiyor. Onlar adına heykeller dikmekten ya da Ratko Mladiç'in bir kahraman olduğunu söylemekten imtina etmek gerekiyor. Bu kararın gerçeklerle yüzleşilmesine yardımcı olmasını umuyorum. Çünkü ancak bu şekilde daha iyi bir geleceğe doğru yol alabiliriz.Bu kararın ardından artık nihayet geçmişe ait yüklerimizden kurtulabilmemiz ve geleceğe bakmaya başlamamız gerekiyor" diye konuştu.

(İbrahim Aydoğan /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası Ceza Mahkemesi Srebrenitsa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title