Haberler

Bolu - Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

"türkiye' de Hükümetler Kansız, Darbesiz, Cuntasız, Hilesiz ve Hurdasız Seçimlerle El Değiştirecek"

"TÜRKİYE' DE HÜKÜMETLER KANSIZ, DARBESİZ, CUNTASIZ, HİLESİZ VE HURDASIZ SEÇİMLERLE EL DEĞİŞTİRECEK"

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de hükümetlerin kansız, darbesiz, cuntasız, hilesiz ve hurdasız seçimlerle el değiştireceğini söyleyerek, "Ak Partiyi beğenmezseniz, Pak partiye oy verirsiniz. Onu beğenmezseniz başkasına oy verirsiniz. Sandığa gidecek olan sizsiniz. Hükümetleri düşürecek olan, sizsiniz" dedi.

Ankara'dan Karabük'e giderken Bolu'nun Yeniçağa İlçesi'ne uğrayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Belediye binası Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Yeniçağa Kaymakamı Bilal Yavaş, Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, Bolu İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Bülent Arınç, Yeniçağa Belediyesini ziyaret ettikten sonra, ilçe merkezindeki çay bahçesinde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Bazı kişi ve grupların AK Parti iktidarına hazımsız olduğunu söyleyen Bülent Arınç, "Türkiye'de gelişmeleri istemeyenlerin, bundan hoşlanmayanların da olduğu bir gerçek. 8 senedir ortaya çıkartılar her belge, her bilgi, her telefon dinleme, her açılan dava, dava sırasında sorgulanan insanların söyledikleri Ak Partinin bu iktidarına karşı bir takım kişi ve grupların hazımsızlık içinde olduğudur. 'Bunlarda nereden çıktı, eskiden iyiydik, bizim borumuz öterdi, bizim istediğimiz olurdu, bizim istediğimiz gelirdi, istemediğimiz tepe taklak giderdi. Höt dediğimiz zaman şapkasını alıp kaçarlardı. Höt dediğimiz zaman korktuğundan arkasına bakmadan giderlerdi. Bomba atıyoruz, kıpırdamıyorlar. Bunlar ne biçim adamlar' diye içlerini geçiriyorlar. Hayıflanıyorlar, üzülüyorlar. Bizde dik durarak, izzetimizi, milletimizi şerefimizi milletimizden aldığımız emanetle sonuna kadar yere düşürmeden tutuyoruz" dedi.

Türkiye'de eski günlerin geride kaldığını belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Geçti eski günler. Artık ülkeyi halkın seçtiği hükümetler yönetecek. Eğer halk beğenmezse sandığa gidip değiştirecek. Kansız, darbesiz, cuntasız, hilesiz, hurdasız seçimlerle Türkiye'de hükümetler el değiştirecek. Ak Partiyi beğenmezseniz, Pak partiye oy verirsiniz. Onu beğenmezseniz başkasına oy verirsiniz. Sandığa gidecek olan sizsiniz. Hükümetleri düşürecek olan, sizsiniz. Başka hiçbir güç tanımıyoruz ki, benim hükümetim gelsin, öbürü gitsin diyemeyecektir. Egemenlik milletindir. Millet, egemenlik hakkını sandığa giderek oyunu kullanarak yerine getiriyor. Biz size güveniyoruz. Allah bizi birbirimizden ayırmasın. Nerede olursak olalım bizim işimiz millete hizmet etmek."

12 Eylül'de Anayasa değişikliği için yapılacak olan referandumda vatandaşlardan destek beklediğini söyleyen Bülent Arınç, "Referanduma gidiliyor. Ne olacak Anayasada yaptığımız değişiklikler oylanacak. Bu bir seçim değil. 26 maddeyi değiştirdik. İyi mi güzel mi. İyi, güzel derseniz 'evet' diyecekseniz. Yanlıştır, haksızdır derseniz 'hayır' diyeceksiniz. Bu kadar basit bir olay" diye konuştu.

1982 ANAYASASI KENAN EVREN ANAYASASI

Bülent Arınç, 1982 Anayasasının Kenan Evren Anayasası olduğunu açıklayarak, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Bu anayasa 1982'den beri geliyor. Kenan Evren Anayasası. Bugüne kadar da 17 kez değiştirildi. Değiştirile değiştirile 70 maddeyi buldu. Artık tanınmaz hale geldi. Şunu yeni baştan yapalım dedik. Başımıza gelmeyen kalmadı. O zaman yeni baştan yapmayacaksak esaslı değiştirelim dedik. Mecliste tek başımızsa kaldık. Biz görevimizi yaptık şimdi referandum. Milletimizin önüne geliyor. İyi şeyler var. Vatandaşa güven var. Milletin dediği neyse onu kabul ediyoruz. Millet bu bürokrasiden şikayetçiyse Kamu Denetçisi kuruyoruz. Artık mahkemelere gitmesine gerek olmayacak. Yüksek Askeri Şura kararları artık bunlara karşı yargı yolunu açıyoruz. HSYK kararlarına yargı yolu açıyoruz. İşçilerin ve memurların önlerini açıyoruz. Yapmadığımız yok. Şehitler için, dul ve yetimler için kadınlarımız ve çocuklarımız için yeni haklar getiriyoruz. Onları güçlendiriyoruz. Milletimiz için güzel bir Anayasa değişikliği yaptık. Bizden öncede yapıldı, biz yaptık. Belki bizden sonra da yapılacak. Çünkü bu Anayasa artık yama tutmuyor. 1982 Anayasası bir darbe ürünüydü. Özgürlükler kısıtlanmıştı, demokratik haklar elimizden alınmıştı. Şimdi halka güvenen ve gücünü halktan alan bir iktidar var. 'Milletimin önünü açacağım, milletime yeni haklar vereceğim bunun için de anayasayı değiştiriyorum' diyor. Hiç endişe etmeyin bu Anayasa sizin menfaatinize. Onun 'hayır' demesine bunun çıkıp 'hayır' demesine hiç aldırış etmeyin. Esasen onlara bakarak bu işin ne kadar güzel olduğunu da anlayabilirsiniz. Yüksek sesle 'hayır' diyerek bağıran adama bakıp, eskiden Osmanlının yaptığı gibi karar vermeniz de mümkün. Bunlar 'hayır' diyorsa bunda bir güzellik var diyip sandığa rahat gidebilirsiniz. Gönül rahatlığıyla 'evet' oyu kullanabilirsiniz. 'hayır' çıkarsa hiçbir şey olmaz. Bundan sonra da yeni bir anayasa yapmak için çalışmalarımıza devam ederiz."

'HAYIR' ÇIKARSA ANAYASA YAPILMASI GÜÇLEŞEBİLİR

Referandum sonucunda 'hayır' çıkması durumunda Türkiye'de yeni bir Anayasa yapılmasının güçleşebileceğini belirten Bülent Arınç, 'Hayır' çıkarsa bu MHP'nin, CHP'nin BDP'nin tavrı Türkiye'de daha yüksek oylarla karşılık bulursa, bundan sonra Anayasa yapılması güçleşebilir. Bundan sonra bu hükümetin karşısındaki güçler maalesef koalisyon beklentisi içerisinde Türkiye'nin siyasetinde tekrar huzursuzluğu, karmaşayı, kavgayı getirebilirler. Bu ihtimalleri de göz önüne alarak oyunuzu en iyi şekilde kullanacağınızı biliyoruz" dedi.

Bülent Arınç konuşmasının ardından Yeniçağa mezarlığına giderek Yeniçağa'da önde gelen isimlerinden olan Ekrem Doğanay'ın mezarını ziyaret edip dua okudu. Bülent Arınç daha sonra Gerede İlçesine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title