Haberler

Bitlis Pmyo'da Eğitim Törenle Başladı

Bitlis PMYO Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 10'uncu Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İslam Kırtıl, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, kurum amirleri ve PMYO öğrencileri katıldı.

Bitlis PMYO Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, 10'uncu Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İslam Kırtıl, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Özcan, kurum amirleri ve PMYO öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bitlis Valisi Yurdakul konuşma yaptı. Polislerin gücünü sadece giydiği üniformadan, beline taktığı silahtan, gazdan veya gaz maskesinden değil; aynı zamanda şefkatinden, merhametinden ve değerlerinden alması gerektiğini belirten Vali Yurdakul şöyle konuştu:

"Sizler doğru işler yapıyorsunuz. Hırsızlar, uğursuzlar, bölücüler sizden korkuyorsa, doğru yoldasınız. Bu yolda bıkmadan ve usanmadan ilerleyin. Başbakanımız, hükümetimiz, valilerimiz ve en önemlisi bu kahraman Anadolu milleti arkanızda. Bu toprağın altı ve üstü size destek veriyor. Allah'ın izniyle hiçbir güç, kuvvet ve odak, sizi çıktığınız bu yoldan çevirmeyecek."

KÜRTÇE MÜZİKLE HALAY ÇEKTİLER

Bitlis PMYO Müdürü Kenan Özgür ise yeni eğitim öğretim döneminde 255'i birinci sınıf, 269'u ikinci sınıf olmak üzere 524 öğrencinin burada eğitim gördüğünü belirtti. Program, Van'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan Abdurrahman Doğar'ın babası Sabri Doğar'a, okulda başarılı olan öğrencilere, personellere ve temizlik görevlilerine çeşitli hediyelerin verilmesi ile devam etti. Okulun halk oyunları ekibinin Kürtçe müzik eşliğinde halay çekmesinin ardından, Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) görev yapan Törehan Serdar tarafından, "Milli Birlik İçerisinde İdris-i Bitlis-i" konulu ilk ders verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Yurdakul Murat Özcan Bitlis Politika Güncel Haberler

title