Haberler

Bir Annenin Feryadı

Bisikletten Düşen Çocuğa 'Zar Yırtılması' Denildi, Bağırsakları Yırtıldığı Ortaya Çıktı.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde bisikletiyle gezen 14 yaşındaki Muhsin Çevik, dengesini kaybedip düştü. Bisikletinin gidonu karın boşluğuna isabet eden Çevik'e getirildiği Orhangazi Devlet Hastanesi'nde 'Zar yırtılması' tanısı konuldu. Serum takılan Çevik, 4 saat müşahade altında tutulduktan sonra, sabah polikliniğe getirilmek şartıyla taburcu edildi. Bu kez hastanede 'Bağırsak düğümlenmesi' teşhisi konulan Muhsin Çevik, sevk edildiği Bursa Dörtçelik Devlet Hastanesi'nde kalın ve ince bağırsaklarındaki yırtık nedeniyle ameliyat edildi. Henüz hayati tehlikeyi atlatamayan Çevik'in annesi, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Orhangazi İlçesi'nde yeni eğitim yılında liseye başlayacak olan Muhsin Çevik, şiddetli geçimsizlik nedeniyle babası Hakan Çevik'in annesinden boşanmasından sonra iki kardeşiyle birlikte 8 yıldır sosyal hizmetler il müdürlüğüne bağlı yurtta kalıyordu.

Yaz tatili nedeniyle bir haftadır annesi Ferdane Usta'nın evinde kalan Muhsin Çevik, geçen salı günü bisikletiyle gezerken dengesini kaybedip düştü. Düşme sırasında sağ karın boşluğunu bisikletinin gidonuna vuran Muhsin Çevik, acılar içersinde gittiği evinden, annesi tarafından Orhangazi Devlet Hastanesi'ne getirildi. İddiaya göre, burada Acil Serviste görevli olan doktorlar tarafından muayene edilen Muhsin Çevik'e, 'Zar yırtılması' tanısı konuldu. Serum takılan Çevik 4 saat müşahade altında tutulduktan sonra, ertesi gün polikliniğe gelmesi koşuluyla taburcu edildi.

Sabaha kadar acıları dinmeyen Muhsin Çevik, çarşamba günü Orhangazi Devlet Hastanesi'nde görevli olan Uzman Doktor Semih Işıkgör tarafından muayene edildi. Muhsin Çevik'e bu kez 'Bağırsak düğümlenmesi' teşhisi konuldu. Çevik, doktoru tarafından Bursa'da bulunan Dörtçelik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Komşularının otomobili ile Bursa'da Dörtçelik Devlet Hastanesi'ne getirilen Muhsin Çevik'in rahatsızlığının 'Zar yırtığı' ve 'Bağırsak düğümlenmesi' olmadığını, öğrencinin kalın ve ince bağırsaklarında yırtık meydana geldiği tespit edildi. Acil olarak ameliyata alınan Çevik'in yırtılan bağırsakları 5 saat süren operasyon sonucu dikildi.

Dörtçelik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor İsmail Özcan, yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam eden hastanın hayati tehlikeyi atlatamadığını, tedavisinin bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Oğlunun ameliyat olduğu hastanede bekleyen Ferdane Usta, oğluna yanlış tanı koyan hastane doktorları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Bu arada Muhsin Çevik'i Orhangazi'de muayene edip daha sonra Bursa'ya gönderen Uzman Doktor Semih Işıkgör, "Kazanın olduğu gece ben de hastanede uzman doktor olarak görevliydim. Hastanın karın duvarında yırtılma olabileceğini annesine söyledim. Hastanemizde ultrason cihazının, anestezi ve uzmanı ve çocuk cerrahı hekimin bulunmaması çalışmamızı zora soktu. Hasta ile özellikle ilgilendim. Yanında komşusu olan annesi kararsız kalmıştı. Buna rağmen ısrarımla hastayı Bursa'ya gönderdik. Ben vicdanen rahatım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title