Haberler

Belediye İşçileri, Genel Sekreter Yardımcısına Türkü Yaktı

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nde işten atılan 8 işçinin, Gürsu şantiyesi önünde başladığı çadır direnişi 1.5 ayı buldu.

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nde işten atılan 8 işçinin, Gürsu şantiyesi önünde başladığı çadır direnişi 1.5 ayı buldu.

Taşeron firmada çalışan işçiler, işten atılmalarının sorumlusu olarak gördükleri Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen'e, sözlerini ve müziğini birlikte yaptıkları 'Direniş Marşı'yla seslendi.

Antalya'da yaklaşık 2 ay önce Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün taşeron işçileri, 3 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. 3 gün süren eylem sonunda işçilere alacaklarının bir bölümü ödenirken, 8 işçi çalışma barışını bozdukları gerekçesiyle işten çıkartıldı. İşten çıkarılan işçiler, 1.5 ay önce Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün Gürsu şantiyesi önünde çadır kurarak eyleme geçti.

İşten atılan işçilerin sözcüsü Hacı Temur, 1,5 aya yaklaşan sürede 24 saati direniş çadırında geçirdiklerini söyledi. Eylemlerinin çok somut talepler içerdiğini kaydeden Temur, öncelikli olarak işe iadelerini isterken, maaşların düzenli yatırılmasını talep ettiklerini anlattı. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle sınırlı sayıda buluşma imkanı bulduklarını fakat görüşmelerin en ufak ilerleme kaydetmeden kesildiğini kaydeden Hacı Temur, Hakkımızda kamu malına zarar verdiğimize ilişkin asılsız iddialar ortaya atılıyor. Bu gibi uydurma bahanelerle Büyükşehir içinde belli bir grup tarafından uzlaşma zemini ortadan kaldırılıyor diye konuştu.

İşçiler, talepleri kabul edilene kadar çadır eyleminin süreceğini belirtirken, işten atılmalarının sorumlusu olarak itham ettikleri Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen'e söz ve müziği kendilerine ait bir türkü yaptı. Hafta sonu HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in de ziyaret ettiği direniş çadırındaki işçiler, 'Direniş Marşı'nı birlikte söyleyerek Genel Sekreter Yardımcısı Özen'e şöyle seslendi

Park bahçeler çiçek açtı İsyan sınırları taştı Bunu gören, duyan Bayram Sessiz sedasız sıvıştı

Oh olsun, oh olsun, oh olsun Kara günler senin olsun Bayram Direniş marşımız çalınsın Güzel günler bizim olsun Park bahçeye emek verdik Soğuk sıcağa direndik Hesabın tutmadı Bayram Direnişte biz bilendik.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayram Özen Antalya Gürsu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title