Haberler

BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ'ın binaları 'yenilenebilir enerji' ile aydınlatıldı

Güncelleme:

Elektrik dağıtım sektöründe yer alan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle tüm binalarındaki elektrik tüketimleri için YEK-G Belgesi aldıklarını duyurdu.

Elektrik dağıtım sektöründe yer alan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle tüm binalarındaki elektrik tüketimleri için YEK-G Belgesi aldıklarını duyurdu. Üç şirket Ocak-Temmuz dönemindeki toplam 5 bin 796 megavatsaatlik elektrik tüketimini 'yenilenebilir enerji' kaynaklarından sağladığını bildirdi.

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Antalya, Burdur ve Isparta'da görev yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) ile Sivas, Tokat ve Yozgat'ta elektrik dağıtımını üstlenen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.( ÇEDAŞ),  genel müdürlük binaları da dahil tüm işletmelerinde, tükettikleri elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından olduğunu kanıtlayan YEK-G Belgesi aldı.

200'ÜN ÜZERİNDE HİZMET NOKTASINDA TÜKETİLEN ELEKTRİK YEŞİL ENERJİDEN KARŞILANDI

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Enerji Piyasaları İşletme A.Ş'nin (EPİAŞ) büyük ölçekli kuruluşlardan bireysel tüketicilere kadar isteyen herkesin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjiyi tercih edebileceği ve bunu kanıtlayabileceği Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) sistemini ve YEK-G piyasasını 1 Haziran itibariyle devreye alması üzerine hareket geçtiklerini aktardı.

3 şirket, genel müdürlük binaları da dahil 200'ün üzerinde hizmet noktasında tükettiği elektriği yeşil enerjiden karşıladı.

5 BİN 796 MEGAVATSAATLİK (MWh) TÜKETİM YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN

YEK-G belgelendirme süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan CK Enerji Regülasyon Direktörü Fidan Öztürk, iklim krizinin tüm dünyanın ana sorunu haline geldiğini söyleyerek, "Küresel ısınmaya karşı hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi giderek artmakta. Çevre dostu bir anlayış ile faaliyet gösteren elektrik dağıtım sektöründe öncü 3 şirketimiz, YEK-G belgesi alarak tükettikleri elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağladıklarını kanıtlamış oldu. Üç şirketimiz Ocak-Temmuz tarihlerindeki toplam 5 bin 796 megavatsaatlik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladı. Bundan sonraki tüketimleri için de yenilenebilir enerji kaynakları kullanmayı hedeflemektedir" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başkent Elektrik Dağıtım Akdeniz Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Onur Kılınç:

Hakkımı helal etmiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title