Haberler

BBP'li Destici: Ne Washington'dan Ne de Pensilvanya'dan İcazet Amadık

BBP'li Destici: Ne Washington'dan ne de Pensilvanya'dan icazet amadıkBÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ne Washinton'dan, nede Pelsilvanya'dan icazet almadıklarını söyledi.

BBP'li Destici: Ne Washington'dan ne de Pensilvanya'dan icazet amadık

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ne Washinton'dan, nede Pelsilvanya'dan icazet almadıklarını söyledi. Tes - İş Kongre Salonunda partisinin 'Genişletilmiş İstişare Toplantısına' katılan Destici, partililer tarafından 'Dik dur eğilme Alperenler seninle' sloganıyla karşılandı.

FETÖ'NÜN HİÇ BİR ZAMAN YANINDA, ARKASINDA OLMADIK

Destici yaptığı konuşmada, "Birileri 17/25 Aralığa kadar, milletin kahır ekseni darbe gecesine kadar, dini cemaat diye bildiği ve bugün FETÖ diye herkesin malumu olan bu yapının, bu örgütün Büyük Birlik Partisi olarak biz hiçbir zaman yanında ve arkasında olmadık. Bizim tek ölçümüz vardı. Biz ehlisünnet çizgisin de yürüyen bütün cemaatleri, kişileri, toplulukları, milli ve manevi değerleri savunuyoruz diyen herkese sadece ve sadece iyi niyetle baktık. Ama ne arsalar, ne okullar, ne devletin bütün imkanlarını, ne de devletin bütün kadrolarını verdik. Hiç birisini biz yapmadık. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işin, ilişkinin içinde bulunmadık. Asla bilerek, isteyerek, dünya menfaati, makam, mevki için asla hiçbir kişi, kurumun yanında durmadık" dedi.

Destici, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlunu destekledikleri için tepki aldıklarını dile getirirken, "Ekmeleddin İhsanoğlunu kim teklif etti? Kim aday etti ve şuan kimin milletvekili? Ekmeleddin İhsanoğlu şuan Amerika'ya giden FETO araştırma meclis komisyonu içerisinde. Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir itham" diye sordu. Destici, "HDP'ye oy vermek, PKK'ya oy vermektir" dediğini de hatırlattı, şunları söyledi:

NE ARSA VERDİK, NE DE KURDELESİNİ KESTİK

"Okulun arsasını veren, okulunu yapan, kurdelesini kesen, her türlü imkanı verene hiçbir şey yapmayacaksın, ama ilinde, ilçesinde başka özel okul olmadığı için, ya da sen onu önerdiğin, teşvik ettiğin ve iyi gösterdiğin için çocuğunu oraya göndereni FETÖ'den tutuklayacaksın. Yok, böyle yağma. ya da sen bankasını açacaksın, faizsiz bankacılık diye teşvik edeceksin, seni her gün televizyonlarda savunan anlı şanlı yazarların oradan gidip 5 milyon TL'lik yalı kredisi çekecekler, ama sen öbür taraftan gariban vatandaşı 1000 TL yatırdı diye tutuklayacaksın. Bu Allah cc gücüne gider, kulun da gücüne gider. Yalı için 5 milyon çekeni tutukluyor musun? O zaman ben seni tebrik ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, at izinin it izine karışmaması lazım. Kurunun yanında yaşın yanmaması lazım. Bu süreçlerin cadı avına dönüşmemsi lazım. Yani adalet, adalet, adalet. Her şeyin başın olan adaletin mutlaka ama mutlaka tesis edilmesi gerekir".

NEDEN MİNİ ANAYASA

3 siyasi partisinin mini Anayasa Paketi konunda anlaştığını belirten Destici, 'Neden mini Anayasa' Neden Tam Demokratik Anayasa değil. Siz kaç yıldır meclistesiniz? Biriniz 15 yıldır iktidar, ikinizde 15 yıldır mecliste muhalefetsiniz. Üçünüzün oyu tam demokratik sivil bir anayasa yapmaya yetiyor mu yetmiyor mu? Yetiyor. Neden yapmıyorsunuz? Buradan millete de soruyorum. Niye bunun hesabını bunlardan sormuyorsunuz? Niye hala aynı düzenin gitmesine müsaade ediyorsunuz? İktidar istiyor ki, aynı düzen devam etsin, benim de iktidarım devam etsin. CHP istiyor ki sistem, düzen devam etsin, ben ana muhalefet olarak devam edeyim. Öbürleri diyor ki; bu böyle devam etsin biz de mecliste olalım, hazine yardımı alalım, altımızda devletimizin arabaları, benzini de devletten, oturduğunuz bina da devletten, gaz da yemekte devletten. Ye babam ye. Bin babam bin. Bunun hesabını Allah cc soracak. Ey Müslüman Türk Milleti sen neden sormuyor sun? Senin paranı, emeğini çalıyorlar" dedi.

Milletin genleriyle oynandığını da idia eden Destici, ekonomi ile ilgili açıklamasında, "Açıklanan rakamlara göre nüfusun yüzde 20'si gelirin yüzde 50'sini yiyiyor. Aslında orada bir oyun yapıyorlar. Daha küçük gösteriyorlar. Nüfusun yüzde 2'si gelirin yüzde 4'de birini yiyiyor" dedi.

'Fırat'ın doğusu ve batısı' şeklinde PYD ile ilgili bir ölçü konulduğunu anımsatan Destici, "Bu ölçüyü biz kabul etmiyoruz. Fırat'ın ne doğusu ne batısı. Her tarafından PYD'nin kökü kazınmalı, her yerde yılanın başı ezilmelidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Washington Tes İş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title