Haberler

Baydemir, Namus Cinayetleri Konusunda Yardım İstedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2006 Yılı Bütçe Görüşmelerini Yapmak Üzere Mahalle Muhtarlarıyla Yaptığı Toplantıda, Namus Cinayetlerinin Önüne Geçilmesini İstedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2006 yılı bütçe görüşmelerini yapmak üzere mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, namus cinayetlerinin önüne geçilmesini istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve daire amirlerinin katılımıyla 2006 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Baydemir, namus cinayetlerinin kabul edilemeyecek bir davranış olduğunu ifade ederek, "Ben bunun sosyal ve kültürel nedenlerini sizin gibi biliyorum ama bunun üzerine gitmezsek, biz bununla uğraşmazsak, buna karşı ortak bir direnci ortaya koymazsak, çok açık ve net söylüyorum toplumda genel vizyonumuza yansıması da şu anda olduğu gibi negatif olacaktır. Bu konuda sizin aktif desteğinizi bekliyorum" dedi.

Her şeyden önce koca bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Baydemir,

"Çok sınırlı imkanlarla böylesi hizmeti ve vizyonu Diyarbakır'a kazandırmaktan büyük memnuniyet duyuyorum ama ortaya konulan bu ürünler, vizyonunu çizmiş olduğumuz Diyarbakırımızın kültür, sanayi, ticaret ve turizm merkezi olması için yeterli değil" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin gerçek bütçesinin 2006 yılı için 65 bin YTL olduğunu anlatan Baydemir, şöyle konuştu: "Nüfusumuz 950 bin ile 1 milyon arasında. İstanbul'un nüfusu 15 milyon, getirisi ise 2 katrilyon ve biz bu parayla bu hizmeti ortaya koymaya çalıştık. Nüfusumuz 1 milyona yakın olmasına rağmen hazineden bize 650 bin kişi üzerinden para geliyor. Kayıt dışı insanların katkı payını alamıyoruz ve bu kentte yaşayan herkes, kayıtlı olmalı ki katkı payı alalım. Kaynak olarak alacağım her kuruş, mahallelerinize himet olarak geri dönecektir. Nihayetinde kaynak olmayınca ortaya ürün de çıkmıyor. Nasıl bir kent oluşturmamız lazım, her şeyden önce kentte yaşayan vatandaşlarımızı kentli yaşayış biçimine ortak etmemiz lazım. Muhtarlar olarak sizlerin de yaşadığı güçlüklerden bir tanesinin bu olduğunu düşünüyorum. Bu olacak şey değil."

Günde 8 kez temizlik yaptıklarını anlatan Baydemir, sözlerine şöyle devam etti: "İsim verebilirim ama tüm normal kentlerde bir saat araç gelir, poşetlere konmuş çöpü alır ve bir dahaki o gün o saate kadar kimse oraya çöp atmaz. Bununla ilgili onlarca aktivite yaptık, pilot bölgeler tespit ettik, kent konseyleri ile birlikte çalışmalar yürüttük, kimi muhtarlarımızla birlikte çalışmalar yürüttük ama hala istediğimiz noktada değiliz. Bu kentte bir diğer hususumuz da kadına yönelik şiddettir. Kentimiz bu manada çok ciddi bir travma yaşıyor."

Başkan Baydemir, daha sonra 2007 yılında yapılacak çalışmaları muhtarlarla görüştü.

(RB-EST-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title