Haberler

Başbakan Erdoğan Manisa'da Mesir Saçtı

Manisa 468. Uluslararası Mesir Festivali'nin Mesir Saçım Etkinliği, Başbakan Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan, Bakan Akdağ, Manisa Milletvekili Arınç'ın Katıldığı Bir Törenle Gerçekleştirildi.

Manisa 468. Uluslararası Mesir Festivali'nin mesir saçım etkinliği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AK Parti ve MHP Manisa Milletvekilleri, aralarında büyükelçilerin de bulunduğu yabancı konukların katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Sultan Camii kubbe ve minarelerine çıkan temsili Merkez Efendi ve müridleri, yaklaşık 3.5 ton mesir macununu halka saçtı.

Mesir saçım etkinliği öncesi Manisa, çevre il ve ilçelerden gelen takviye polis kuvvetleri Sultan Camii çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Alana girmek isteyen vatandaşlar üst aramasından geçirildi. Saat 12:30'da Bülent Arınç ve protokol üyeleri Hükümet Konağı önünden başlayıp Sultan Camii'ne kadar yürüdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle geldiği Manisa'da festivale Sultan Camii'nde katıldı. Halkı selamlayarak caminin avlusuna giren Başbakan'ın elini sıkmak için vatandaşlar birbirlerini ezdi.

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Akdağ ve protokol üyeleri yerini aldıktan sonra selamlama merasimi yapıldı. Başbakan ve diğer protokol üyeleri halkı selamlarken büyük coşku yaşandı.

Manisa'da yetişmiş temsili Osmanlı şehzadeleri kendilerini tanıtarak yaptığı hizmetleri anlattı. Şehzadelerin ardından özellikle Fatih Sultan Mehmet ile Kanuni Sultan Süleyman, alanı dolduran binlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı.

Törende, Merkez Efendi'yi ünlü tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü, Hafsa Sultanı ise Hülya Savaş canlandırdı. Daha sonra temsili Hafsa Sultan Merkez Efendi'ye mesir macununun halka saçılmasına ilişkin beratı sunması canlandırıldı. Beratın sunulmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk mesir macunu saçımını yaptı. Aynı anda caminin kubbe ve minarelerinde bulunan temsili müridler de çuvallardaki 3.5 ton mesir macununu halka saçtı. Erdoğan bir çuval mesir macununu alandakilere saçtıktan sonra ikincisini istedi. Aynı anda Başbakan'ın eşi Emine Erdoğan ve Bülent Arınç da mesir saçtı. Başbakan, 10 dakika boyunca mesir macunu saçtı. Başbakan'ın attığı macunları kapmaya çalışan vatandaşlar birbirlerini ezdiler.

Başbakanın attığı mesirlerden 5 tane kapan Ahmet Sayar isimli vatandaş "Başbakanın saçtığı mesirlerden kaptığım için çok mutluyum. Hatıra olarak saklayacağım" dedi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler toplu açılışlar için Manisa Cumhuriyet Alanına geçti.

(Mİ-MY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title