Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Kayseri Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhalefeti Eleştirerek, "Muhalefet Olanlar, Biz Yapamadık Onlar Yapsın Demiyor. Biz Yapamadık Madem Onlar da Yapmasın Diyorlar. Nasıl Bir Siyasi Zihniyetle Uğraştığımızı Görüyorsunuz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet olanlar, biz yapamadık onlar yapsın demiyor. Biz yapamadık madem onlar da yapmasın diyorlar. Nasıl bir siyasi zihniyetle uğraştığımızı görüyorsunuz" dedi.

Kayseri'de AK Parti İl Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi ve ardından toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katılan Başbakan Erdoğan, Kayseri'ye her geldiğinde elleri dolu olarak geldiklerini söyleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti. Yeni yapılan şehir terminalinde düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, Kayseri ile hep bir ve beraber olduklarını belirterek, Kayseri'de 1994 yılından bugüne kadar geçen 14 senede her şeyin değiştiğini dile getirdi.

Gece gündüz demeden şehirlerin eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, "Önceleri belediyelerimizin önleri engelle kesilirken, şimdi biz kendilerine şunu söyledik: Durmak yok yola devam" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını elektrik kablolarından yanık kokusu geldiğini zannederek kesti. Herhangi bir olumsuz durumun olmadığının anlaşılması üzerine Erdoğan konuşmasına devam etti. Muhalefeti eleştiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Muhalefet olanlar, biz yapamadık onlar yapsın demiyor. Biz yapamadık madem onlar da yapmasın diyorlar. Nasıl bir siyasi zihniyetle uğraştığımızı görüyorsunuz. Şunu lütfen unutmayınız. Ne bizim tarihimizde ne de dünya tarihinde kendi halkına rağmen ayakta kalabilen bir siyasetçi olmamıştır. Millete tepeden bakanı, millete rağmen ayakta kalmaya çalışanı elbette olmuştur. Ama bugün adlarını ve sanlarını hatırlayan yok. Çünkü geriye bıraktıkları bir eserleri yok. Ziya Paşa'nın güzel bir sözü var: 'Eşek ölür kalır semeri'. 3-5 gün saltanat sürerler ama ardından millet hesabını keser. Tarih boyunca böyle oldu. Bundan sonra da olacak olan budur." Kayseri'deki büyükşehir ve ilçe belediyelerinin çalışmalarına dikkat çeken Erdoğan, "Belediye başkanlarımız projeleri adım adım takip ediyor. O kadar çalışma var ki yetişmemiz mümkün değil. Bütün projelerimiz tamamlandığında Kayseri'ye 11 bin 203 konut, 9 ilköğretim okulu, lise, kreş ve spor salonu, 6 ticaret merkezi, kütüphane ve sağlık ocağı yaptırmış olacağız" diye konuştu.

Kayserispor'u Türkiye Kupası'nda şampiyon olması sebebiyle tebrik eden Erdoğan, "Gelecek yıl Kayserispor'a yeni stadında UEFA Kupası maçlarında başarılar dilerim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından 3 bin 936 adet TOKİ konutunun anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan, anahtar teslim töreninin ardından Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi, 2 terminal binası, 9 araç ve yaya alt geçidi, 11 adet 438 kilometre uzunluğunda yol, cadde, bulvar yapımı, 14 park ve çevre düzenlemesi, 1 altyapı çalışması, 3 restorasyon, 6 tesis, Halit Narin Tekstil Lisesi ve sosyal tesis temel atma işinin açılışını eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki ile milletvekilleriyle birlikte kurdeleyi kesilerek yaptı. Daha sonra yeni terminal binasını gezen Erdoğan, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi'nin yaptırmış olduğu Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Kızılay Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bu arada Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yolda kendilerine sevgi gösterilerinde bulunan çocuklara otobüsü durdurarak oyuncak dağıttı.

(YS-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title