Haberler

Balenin Yıldızları Yer Çekimine Meydan Okudu

Mersin'de Dünya Dans Günü nedeniyle düzenlenen 'Balenin Yıldızları Gecesi'nde, Türkiye'nin önde gelen balet ve balerinleri sahne performanslarıyla izleyenleri büyüledi.

Mersin'de Dünya Dans Günü nedeniyle düzenlenen 'Balenin Yıldızları Gecesi'nde, Türkiye'nin önde gelen balet ve balerinleri sahne performanslarıyla izleyenleri büyüledi. Balet ve balerinler, danslarıyla adeta yer çekimine meydan okudu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye'nin yıldız bale dansçılarını 'Dünya Dans Günü' nedeni ile Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşturdu. Geceye, Vali Yardımcıları Gezmi Türk Göçer, Süleyman Deniz, KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan ile yaklaşık 700 sanatsever katıldı.

MDOB Başkoreografı Serbülent Biçer düzenlemesini yaptığı gösteri de Türkiye'nin bir çok ilinden 16 bale dansçısı görev aldı. Balet ve balerinler yaklaşık 2 saat süren gösteride ünlü koreografların eserleri olan Spartaküs, Şehrazat, Kurban, Bach Oryantal, Diana, Kösem Sultan, Notre Dame'ın Kamburu eserlerinden örnekleri sanatseverlerle buluşturdu. Gösteri sırasında performansları ile sanatseverleri büyüleyen balet ve balerinle dansları ile adeta yer çekimine meydan okudu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, sanatseverlere muhteşem bir gece yaşadıklarını belirterek, "Bu gece bizim için çok özeldi. dünya Dans Günü'nü Türkiye'deki bale kurumlarından gelen dansçılarımızla beraber kutladık. Öncelikle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir akşam yaşadık, seyircimizi de temsil sonrasında balet ve balerinleri uzun süre alkışlaması nedeni ile çok beğendiğini düşünüyorum" dedi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Göçer Mezitli Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title