Haberler

Bakan Kurum: Belediyelere aktarılan kaynağı 55 kat artırdık

Güncelleme:

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2002'de milletin hizmetkarı belediyelerimize sadece 8,9 milyar aktarılıyordu.

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2002'de milletin hizmetkarı belediyelerimize sadece 8,9 milyar aktarılıyordu. Biz 8,9 milyar seviyesinden bu rakamı aldık, tam 55 kat artırarak, 490 milyar lira seviyesine çıkardık. Gücümüz var, irademiz var, aşkımız var. Allah'ın izniyle hızlıca bu rakamı çok daha yüksek seviyelere çıkaracağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 'Belediye Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) 7'nci Olağan Genel Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yer aldı. Bakan Kurum, dünyanın bugün iklim değişikliği, savaş, göç, kuraklık gibi pek çok problemle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "İnsanımız, bu problemlerden kaynaklı afetler nedeniyle acılar çekmektedir. Sanayi devrimiyle birlikte gelen yeni insan modeli; insanlığın erdemlerini tahrip ettiği gibi, bizlere emanet olan doğanın ve şehrin de tahribatına neden olmuş, dahası tabiatın dengesine adeta savaş açmıştır. Karadeniz'imizde seller, Akdeniz'imizde yangınlar çıkıyor. Denizlerimizde hiç alışık olmadığımız müsilaj ve kirlilik yaşıyoruz, balıklarımız nefes alamadıkları için can çekişiyor. Görüldüğü üzere artık bir belediyecinin işi, bundan 5 yıl öncesine göre daha zordur, daha çetindir" dedi.

Kurum, Türkiye'nin her yerinde başlattıkları kentsel dönüşüm seferberliğinde bugün el birliğiyle, 3,3 milyon yeni yuvayı dönüştürdüklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Sıfır Atık Projesi'ne değinen Kurum, "Bugün artık bir küresel merhamet ve güzellik hareketine dönüştü bu proje. Birleşmiş Milletler kararıyla bugün artık 'sıfır atık' küresel çapta ses getirdi. '30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü'nde ülkemizi adeta bir çevre bayramı yerine dönüştürmek artık hepinizin, hepimizin en kıymetli vazifesidir" diye konuştu.

'470 MİLLET BAHÇEMİZİ PROJELENDİRDİK'

2018 yılı haziran ayından itibaren çevre yatırımları için belediyelere 5 milyar lira destek sağladıklarını aktaran Bakan Kurum, "Sadece il değil, ilçe belediyelerimizin tamamı, bizden ilk önce, millet bahçesi istedi. Biz de 'yerleri beraberce belirleyelim, hemen başlayalım' dedik, şehirden ayrılmadan ilk fidanımızı diktik. Bugün, dün birilerinin milletimize kapattığı, 'girmek yasak' tabelalarını teker teker söktük, şehirlerimizin o en güzide mekanlarını milletimize, gerçek sahiplerine sunduk. 72 milyon metrekare büyüklüğünde tam 470 millet bahçemizi projelendirdik. Bugün 85 milyon kardeşimiz yaşlısıyla genciyle bu güzelliklerden istifade ediyor" diye konuştu.

'BU BELEDİYELER NE GÜNLER GÖRDÜ'

Kurum, mart ayı itibarıyla belediyeler için artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yepyeni bir dönemin kapılarını sonuna kadar aralayacaklarını söyledi. Kurum, "Bu ülkenin belediyeleri ne zor günler gördü kardeşlerim? Ne acıdır ki, 2002'de milletin hizmetkarı belediyelerimize sadece 8,9 milyar aktarılıyordu. Açık söylüyorum, bu rakam AK Parti iktidarlarının tek bir projesinin bedeline denk bir rakam. Biz 8,9 milyar seviyesinden bu rakamı aldık, tam 55 kat artırarak, 490 milyar lira seviyesine çıkardık. Gücümüz var, irademiz var, aşkımız var. Allah'ın izniyle hızlıca bu rakamı çok daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi çok güçlü bir şekilde istikbale taşıyacağız. Bu başarı hikayesini sizlerle birlikte yazacağız, sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz. Bugün güçlü ve büyük Türkiye varsa, bunun mimarı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'dır, dinamosu ise sosyal belediyecilik ruhudur" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı İklim Değişikliği Murat Kurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title