Haberler

Bakan Eroğlu Hakkındaki Gensoru

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Çal Dağı'nda bir katliam yaşanmaktadır."

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Çal Dağı'nda bir katliam yaşanmaktadır. Bakanlığa göre burada 150 bin ağaç kesilecektir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmeleri sürüyor.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Türkiye ormanlarının geleceğini büyük tehlike beklediğini öne sürdü.

Orman bakımları ve ağaçlandırmayla ilgili eleştirilerde bulunan Öz, genç ormanların bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini; bunun için 4 bin orman mühendisine daha ihtiyaç bulunduğunu savundu.

Orman ve su konularının aynı bakanlık çatısı altında yer almasının olumlu olduğunu ancak bu olumlu yapının atamalarda ve görevlendirmelerde gözetilmediğini ileri sürdü.

Bakanlıkta birikimli ve liyakatli personelin pasifize edildiğini savunan Öz,

"Hiçbir objektif kritere dayanmayan keyfi atamalara devam ettiniz. Ehliyet ve liyakate dayalı bir personel rejimi çıkarmak bu kadar zor mu-" dedi.

Öz, yenilenebilir enerjiyi desteklediklerini ancak HES'ler konusundaki hoyratlığın ağır tahribe yol açtığını ifade etti.

-"İstifa edin"-

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bakan'ın, gensoru görüşmelerinden önce istifa etmesi gerektiğini öne sürdü.

Spil Dağı'nda geçen haftalarda yangın çıktığını anımsatan Ören, "Manisa milletvekilleri olarak buna ağladık ancak Çal Dağı'nda yüzbinlerce ağaç kesilirken AK Parti Manisa milletvekilleri sessiz kaldı" dedi.

Çal Dağı'nda nikel madeni olduğunu belirten Ören, "Çal Dağı'nda bir katliam yaşanmaktadır. Bakanlığa göre burada 150 bin ağaç kesilecektir" diye konuştu. Ören, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada 35-40 yıllık ağaçlar kesilecek. Ağaç kesildikten sonra biz bu ağaçların yerine madenin işletmesini kuracağız. Gediz Ovası'ndan borsa dahilinde yılda 4.2 milyar, borsanın dışında bir bu kadar ürün kaldırdığınız, koruma altına alınmış, Türkiye'nin en verimli topraklarında, 15 yılın sonunda 3 milyar dolara getirecek olan bir madene neden izin veriyorsunuz- Bu cironun da sadece 160 milyon doları Türkiye'ye gelecek."

Turgutlu Belediye Başkanı'nın, Bakan Eroğlu'na atfen "Sıkıştık, kendi kazdığımız kuyuya kendimiz düştük. Hem İngiltere Büyükelçiliği, hem İngiltere hükümeti tarafından sıkıştırılıyoruz. Ruhsatı vermek durumundayız" dediğini aktaran Ören, "Daha önceki Bakan Osman Pepe, bir televizyon programında 'Çal Dağı'nda bu ruhsatı vermek bir caniliktir. Türkiye'nin birinci sınıf topraklarına zarar verecektir. Benim bileğimi bükemediler, başkasının bileğini büktüler' dedi. Sizin mi bileğinizi büktüler sayın bakan-" diye sordu.

Ören, "Ya bu Belediye Başkanı ile ilgili parti disiplinini çalıştırın, sözlerini yutmayın, gereğini yapın ya da söyledikleriniz doğruysa gensoruyu beklemeden istifa edin" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Çal Dağı'nda bir maden çıkarma işlemi yapıldığını ifade ederek, "Dünyanın neresinde güvenli yöntemlerle maden çıkartılıyorsa, bu şekilde maden çıkartılmasının yanındayız" diye konuştu.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Hasan Ören Çal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title