Haberler

Bakan Atalay'Dan 1 Mayıs Uyarısı...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay:

İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY:

?1 Mayıs kutlamalarının bayram havası içinde olmasını istiyoruz"

" Türkiye'de geçmişten gelen acı hatıralar ile lekenlenmiş. Biz bunları bitirmek istiyoruz

İstanbul Valisi Muammer Güler:

" Biz de sendikalardan böyle bir talepte bulunacağız. Bütün konfederasyonlar bayram havasında kutlamak istiyorlarsa bu konuda düzenleme komiteleri bize yardımcı olursa herhangi bir provokasyona izin verilmemiş olur"

"Başbakan Erdoğan'ı İstanbul'dan ABD'ye uğurlayan Atalay, uğurlamanın ardından Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Beşir Atalay, iki gündür polis teşkilatının 165. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, "Polis teşkilatımız bir imparatorluk kuruluşudur. Polisimiz disiplin içinde büyük bir gayretle, fedakarca çalışıyor. Güzel kutlamalarımız ve tanıtımımız oldu. Akşam İstanbul?da resepsiyonumuzu Başbakanımızın katılımıyla gerçekleştirdik" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin bir açıklama yapmak istediklerini kaydeden Atalay, Türkiye'nin demokratikleşme yönünden çok önemli adımlar attığını, hoşgörü ve barış mesajların en ileri seviyelere çıktığı dönemlerin yaşandığını söyledi. Atalay, güçlü bir demokratik açılım paketinin Meclis gündeminde olduğunu ve komisyon çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bu paket, insan hakları ile ilgili toplum iradesinin daha da güçlendirilmesi konusunda çok önemli. Bu süreç içerisinde bütün günlerimizin bayram havasında, coşkuyla kutlanmasını istiyor. Geçen Nevruz?da biz hükümet olarak, idare olarak, bakanlık olarak aynı tutumu gerçekleştirdik. Mümkün olabildiğince vatandaşlarımız bayram gibi kutlasın istedik ama yine istismar edenler oldu. 1 Mayıs da bunlardan birisi. Coşku içinde işçilerimizin bayramı olarak kutlanması gereken bir gün. Türkiye?de geçmişten gelen acı hatıralar ile lekenlenmiş. Biz bunları bitirmek istiyoruz. Hükümet olarak iki yıl evvel 1 Mayıs'ı işçilerimize hediye ettik. Resmi tatil haline getirdik. Bu sene de Başbakanımızın açıkladığı gibi, sendikalarımıza, işçilerimize olanca müsamaha gösterilecek, imkan sağlanacak ve destek verilecek. Önümüzdeki salı günü, Valimiz kendileri ile görüşecek. Bizim onlara çağrımız, büyük bir sorumluluk içinde 1 Mayıs'ı bir bayram havası içinde kutlamaları, idareye yardımcı olsunlar, istismar edecek illegal unsurları kendileri temizlesinler. Sadece işçilerimiz, sendikalarımız, federasyonlarımız birlikte olsunlar, biz de katılalım birlikte kutlayalım. Valimize bu konuda yetki verildi. Kendileri de bu konudaki organizasyonları yapacaklar ve 1 Mayıs farklı bir bayram havasında kutlanacak."

VALİ GÜLER: BİZ ŞİDDET İSTEMİYORUZ.

İstanbul Valisi Muammer Güler de, geçmiş yıllarda bu kutlamaların belirli provokasyonların zemini olarak kullanılmak istendiğini, kutlamalar sırasında şiddet hareketlerin sergilendiğini kaydetti. Taksim Meydanı'nın vatandaşların, esnafın ve turistlerin yoğun olarak bulunduğu bir bölge olduğunu ifade eden Güler, bu nedenle bir takım tedbirlerin alınmasının zorunlu olduğunu söyledi.

"Biz şiddeti istemiyoruz ama bazı gruplar kutlamaları şiddete dönüştürüyor" diyen Muammer Güler, şunları kaydetti:

"Biz de sendikalardan böyle bir talepte bulunacağız. Bütün konfederasyonlar bayram havasında kutlamak istiyorlarsa bu konuda düzenleme komiteleri bize yardımcı olursa herhangi bir provokasyona izin verilmemiş olur. İMF toplantılarında 15 noktada basın toplantısı yapılması için yer göstermiş, bunların içine Taksim'i de eklemişken, o meydanlar farklı şekilde kullanılmak istendi. Biz şiddet hareketlerine izin vermeyeceğiz. Kutlamaların, İstanbul için bir kabusa dönüşmesini, geçmişteki kötü görüntüleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Polisimizin de bu konuda aşırı bir tedbire yönlendirilmemesini istiyoruz. Bu sene 1 Mayıs'ın iyi bir bayram olması için, el birliği ile kutlanmasını diliyoruz."

?HİÇBİR PARTİLİMİZ FİİLİ OLAYLARDA BULUNAMAZ"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Atalay, "Van'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik saldırı nedeniyle özür dileyip dilemeyeceklerinin" sorulması üzerine, şöyle dedi:

"Ben olaylardan sonra geçmiş olsun dedim, telefon açtım. Olay olduğunda ben yurt dışındaydım. Döndüğümde telefon ederek geçmiş olsun dedim. Bunlar çirkin olaylardır. Bu tür olayları tavsif etmiyoruz dedim. Biz, daha fazla demokrasi için çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızın da söylediği gibi bizim hiçbir partilimiz fiili olaylarda bulunamaz. Polisimizin görevi burada güvenliği sağlamaktır. Biz konuyu inceliyoruz, burada ihlal varsa onlarla ilgili gereken yapılır. İfadem geçmiş olsun dileğidir. Böyle konularda özür dilenmez. Hele güvenlik adına özür dilenmek gibi bir şey yoktur. Her teşkilatın içinde bu tür olaylar olduğunda bu konuyu araştırırız. Şu an da süreç budur..."

Beşir Atalay, polis maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Belli oranda yaptık yine yaparız. Polisimizi biz çok düşünüyoruz. Onların ne şartlarda çalıştığını en çok ben biliyorum. Başka memurlar 8 saat çalışırken polisimiz 12 saat çalışıyor. Toplumsal olaylarda ne şartlarda çalıştığını siz de görüyorsunuz. Onların hakkını ödeyemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title