Haberler

Avrupalı Bakanlardan Gazze'ye Ziyaret

Avrupalı Bakanlardan Oluşan Bir Heyetle Gazze'yi Ziyaret Çağrısına Olumlu Yanıt Verildi

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Avrupalı bakanlardan oluşan bir heyetle Gazze'yi ziyaret çağrısına olumlu yanıt verildiğini duyurdu.

İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere ve İspanya'nın dışişleri bakanlarının bu ay içinde Gazze'yi ziyaret ederek ambargonun hafifletildiğini bizzat yerinde gözlemeyi kararlaştırdıkları belirtildi.

İsrail'in davetine olumlu yanıt veren dışişleri bakanlarının, Liberman'a yazdıkları mektupta, "Gazze'deki duruma Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1860 nolu kararı doğrultusunda kalıcı bir çözüm bulmak için köklü bir politika değişikliğinin gereklliliğine" işaret ettikleri ifadesi de yer aldı.

Açıklamada, Avrupalı dışişleri bakanlarının Gazze'ye yapacakları ziyarette, İsrail yetkililerinin yanı sıra "Filistin halkının tek yasal temsilici saydıkları" Filistin Yönetimi yetkilileriyle de görüşecekleri belirtildi.

Liberman, 26 Haziranda Frattini'ye gönderdiği bir mektupta, Gazze'ye ambargonun hafifletildiğinden söz ederek, Avrupalı bakanlardan oluşacak bir heyetle bölgenin ziyaret edilmesinden memnuniyet duyacaklarını ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title