Haberler

ATO Başkanı Baran: "Brexit sonrası dönemde de İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalanmasını...

İngiltere Muhafazakar Parti Milletvekilleri ve iş insanlarından oluşan heyet, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.

İngiltere Muhafazakar Parti Milletvekilleri ve iş insanlarından oluşan heyet, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.

İngiltere'nin Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülke olduğunu söyleyen Baran, "11 milyar dolar ihracat ve 7,5 milyar dolar ithalat ile İngiltere, Türkiye'nin Avrupa Birliği içerisinde dış ticaret fazlası verdiği tek ülke" diye konuştu.

Ziyarette konuşan Baran, "Brexit sonrası dönemde de ticaretimizin bozulmadan devam etmesi için İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasını istiyoruz" dedi. İngiltere ve Türkiye'nin anlaşmasız bir Brexit sürecine girmesinin iki ülke arasındaki ticarette yüzde 25'e yaklaşan oranda azalma yaşanmasına sebep olabileceğini belirten Baran, "Amacımız iki ülke arasındaki ticaretin azalmamasını sağlamak" dedi. Türk milletinin ticaret yapmayı sevdiğini kaydeden Baran, "Bizler ATO olarak ticareti geliştirmek adına üzerimize düşen her ne varsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Ankara Ticaret Odası'nın yaptığı çalışmalar hakkında heyete bilgi veren ATO Başkanı Baran, Ankara'nın Başkent olmasının yanı sıra sağlıktan ulaşıma, bürokrasiden savunma sanayine kadar birçok alanda Türkiye'de önemli bir merkez olduğunu aktardı. Baran, "Zor bir coğrafyada ekonomik ve fiziki maliyetlere katlanıyoruz. Bununla beraber üretim yapıyor, istihdam sağlıyor ve her gün ekonomimizi geliştiriyoruz. Hedefimiz dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek" dedi.

"Türkiye'ye odaklandık"

Muhafazakar Parti Milletvekili Mark Adrew Menzies de ziyarette yaptığı konuşmada Türkler gibi İngilizlerin de ticaret yapmayı sevdiğini söyledi. Menzies, "Türkiye dinamik, dışa açık ve insanlarının ticarete doğal yeteneği olan bir ülke. Bu açıdan Türkiye ile İngiltere birbirine benziyor. Ülkemize döndüğümüzde serbest ticaret anlaşması ile ilgili çalışmalara başlayacağız" dedi. Yeni piyasalara açılmak, yeni ortaklıklar kurmak ve yeni yatırımcılar çekmek üzere Parlamento'da Uluslararası Ticaret Birimi kurduklarını anlatan Menzies, "Bu birimle hem ülkemize yabancı yatırım çekmek, hem de ülkemizin başka ülkelerde yatırım yapmasını sağlamak istiyoruz. Türkiye bu açıdan odaklandığımız ülkelerden bir tanesi" ifadelerini kullandı.

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay'ın da katıldığı ziyarette; İngiltere Türk Sağlık Çalışanları Birliği (ITSEB) Grup Üyesi Dr. Ali Demirbağ ve Genel Sekreteri Hatice Baklan, Londra Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Karakuş ve Yunus Emre Enstitüsü uzmanları yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Ticaret Odası Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title