Haberler

Antalya TMMOB'dan 'Ülke Karanlık Bir Girdaba Sürükleniyor' Uyarısı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, 7 Haziran seçimleri sonrasında saray merkezli bir irade ile parlamento ve Anayasa'nın askıya alındığını belirterek, ülkenin karanlık bir girdabın içine sürüklendiğini söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, 7 Haziran seçimleri sonrasında saray merkezli bir irade ile parlamento ve Anayasa'nın askıya alındığını belirterek, ülkenin karanlık bir girdabın içine sürüklendiğini söyledi. TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu, 19 Eylül Mühendis, Mimar, Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Antalya Elektrik Mühendisleri Odası Toplantı Salonu'nda yapılan basın açıklamasını, Vahap Tuncer okudu. Vahap Tuncer, son günlerde yaşanan terör olaylarını gündemine taşıdı.

Açıklamasında Ak Parti'ye yüklenen Vahap Tuncer, ülkenin saray merkezli bir irade ile yönetildiğine dikkat çekerek, "Bu irade ile parlamento ve Anayasa askıya alınmış, ülke karanlık bir girdabın içine sürüklenmektedir. İktidar hırsı ile gözlerini kan bürümüş olanlar, ağızlarından kan damlayarak toplumu savaşa ve ölüme davet etmektedir" dedi. Seçimler sonrasında, bunalımın yeni ve üst bir evresine girildiğini belirten Vahap Tuncer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kürt sorununda 'Çözüm Süreci'nin bitirilmesi, ölümler ve provokasyonların gündelik olaylar haline getirilmesi, PKK'nın tekrar silahlı saldırılara başlaması, Suruç'ta 32 üniversiteli gencin katledilmesi, Cizre başta olmak üzere, günlerce süren sokağa çıkma yasaklarıyla oluşan çatışma ortamında çocukların da içerisinde yer aldığı onlarca sivilin öldürülmesiyle ülkemiz karanlık bir tablonun içine sürükleniyor. AKP, iktidarını korumak için erken seçim, savaş, provokasyon yöntemlerine başvurmaktan çekinmiyor."

Türkiye'de yüreklere her gün bir kor düştüğünü hatırlatan Vatap Tuncer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemiz hızla bir iç savaşın eşiğine doğru giderken, saraylarında oturanlar, ölen canların üzerinden milletvekili hesabı yapıyorlar. Bu ülke ve bu halk, AKP'nin 400 milletvekili ve diktatörlük hevesleri için adanacak kurban değildir. Bu yüzden bir kez daha sesimizi barıştan yana yükseltmeliyiz. Bu yüzden savaşa inat 'barış' demeliyiz."

Tuncer, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla 10 Ekim'de Ankara'da yapılacak 'Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi. Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ne tüm kamuoyunu davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Antalya Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title