Haberler

Antalya Alanya'da Terör Operasyonunda 11 Gözaltı

Alanya'da terör operasyonunda 11 gözaltıAntalya'nın Alanya ilçesinde polisin terör operasyonunda 3'ü kadın 11 şüpheli gözaltına alındı.

Alanya'da terör operasyonunda 11 gözaltı

Antalya'nın Alanya ilçesinde polisin terör operasyonunda 3'ü kadın 11 şüpheli gözaltına alındı.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince PKKKCKYPG propagandası yaptıkları, Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde sosyal medyada propaganda yaptıkları, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde sözde Akdeniz ve Ege açılımı kapsamında faaliyet yürütüp ses getirici eylem gerçekleştirmek üzere bölgeye gelen terör örgütü mensuplarıyla bağlantılı oldukları, bunlara yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle takibe alınan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Ekipler belirlenen adreslere sabah saatlerinde operasyon yaptı. Operasyonda Perihan Y., Abdullah Ö., Nurcan Ö., Mehmet K., Fatih Ş., Neval K. eylem gerçekleştirmek amacıyla bölgeye gelen terör örgütü mensuplarıyla bağlantılı olduğu, yardım ve yataklık yaptığı; Mehmet Şirin F., Kenan Y., Deniz A., Abdurrahman A. Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde sosyal medyada paylaşımlar yaptığı suçlamalarıyla; Bilal B. ise Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan arandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, av tüfeği ile fişek, çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, FETÖPDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından işlemleri için Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Akdeniz Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title