Haberler

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

4 Eylül 2013

1- 3. havalimanında hedef yıl sonunda işbaşı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım:

"Yeni havalimanında yer tesliminin birkaç şartı var. Arazinin tertemiz onlara teslim edilmesi lazım. Malum orası orman sahası. Burada birtakım tahsisler var. Aynı zamanda bir kısmı maden sahası. Madenle ilgili hak sahibi 14 firma var. Onlar, birtakım hakları olduğunu ifade ediyorlar. Durum tespiti yapılıp, uzlaşma sağlanacak"

"Biz her şeyiyle bütün sorunlarını çözdükten sonra yer teslimini yapacağız ki yüklenici firma çalışmaya başlasın. Aksi halde iş sürekli sorunlarla devam eder. Bu nedenle tarih vermek zor ama hedefimiz fazla gecikmeden yıl sonunda, en geç önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde çalışmaları tamamlayıp fiilen işe başlamak"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)(Fotoğraflı)

2- Evini dönüştürene "stok konut" seçeneği

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar:

-"Kentsel dönüşüm kapsamında ilk etapta İstanbul ve Kocaeli'nde 700 stok konut yapılacak. Riskli evini yenilemek isteyenler, bulunduğu bölgenin dışında stok konutları da tercih edebilecek"

-"Stok konutlar hak sahiplerinin riskli binasıyla takas edilebilecek ya da gerekirse kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan kredi imkanlarından yararlanılarak alınabilecek"

(Esra Altınmakas/Ankara)(Fotoğraflı)

3- Bakan Şimşek, çevrecileri sevindirecek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

"Bitkisel atık yağların geri kazanımının vergisel yönden teşvik edilmesine ilişkin hazırlıklar tamamlandı"

"Bu yağlardan elde edilen oto biodizelin motorine karıştırılarak satılması halinde, biodizelli motorin için daha önce ödenen ÖTV'nin yüzde 2'lik kısmı dağıtıcılara iade edilecek"

"Böylece hem motorin ithalatından kaynaklanan cari açık azaltılacak hem de çevreye zarar veren kızartmalık yağlar, enerji sektörüne kazandırılacak"

(Recep Demir/Ankara)

4- Suriye, FED'in takviminde yok

Suriye'ye olası askeri müdahalenin ABD Merkez Bankası FED'in çıkış takvimine fazla etkisi olmayacağını belirten Saxo Bank Döviz Strateji Birimi Başkanı John Hardy, sadece gelişmekte olan ekonomilerde olası yayılma riski olabilecek bir kriz göstergesinin FED'in çıkış planlarını etkileyebileceği öngörüsünde bulundu

- Saxo Bank Döviz Strateji Birimi Başkanı John Hardy:

-"FED'in parasal genişlemeden çıkışındaki çekincelerin Suriye meselelerinden daha çok ABD'nin ekonomik verilerinin tatmin edici seviyede olup olmamasıyla daha ilgili olduğunu düşünüyorum"

(Gökhan Kurtaran/İstanbul)

5- "Hudut Kartalları" kaçakçılara göz açtırmıyor

- Türkiye'nin Suriye sınırında güvenliği sağlayan "Hudut Kartalları" adlı birlikler, sınırın sıfır noktasında kaçakçılara karşı 24 saat nöbet tutuyor

Kaçakçı gruplar, geçişlerine izin vermeyen askerlere karşı çoğu zaman hedef gözetmeksizin ateş açıyor ya da yanlarında getirdikleri mazot bidonlarını ateşe veriyor. Sınır hattından ayrılmayan kaçakçı gruplara karşı askerler havaya ateş ederek, gaz bombası ve fişeği kullanarak müdahale ediyor

Demirbüken, Ziyaret, Kıyıgören ve Hacıpaşa karokollarında görev yapan birlikler sınırları içerisinde son bir ayda yaptıkları operasyonlarda 300 ton kaçak mazot ele geçirdi

(Salim Taş-Emin Sansar/Hatay) (Fotoğraflı/Görüntülü)

6- "UBP yeniden yapılanma sürecine girecek"

-UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün:

"Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler/Demokrat Parti-Ulusal Güçler koalisyon hükümeti ölü doğmuş bir hükümettir. Sırf kurmuş olmak için bir hükümet kurdular"

"Kıbrıs Türk halkının çok ciddi sorunları var. Hükümet, 'Biz başarısız olursak, Türkiye bizi istemediği için başarısız olacağız' gibi çok tehlikeli bir oyun içerisinde göreve başladı. Hükümet, anavatanımızı, olmazsa olmazımızı harekete geçirecek bir oyunla göreve geldi. Halbuki 4 aydır zaten hükümetler, Türkiye yardım etmedi mi? O yüzden bu hükümet ölü doğmuş bir hükümettir"

"UBP'nin 28 Temmuz erken genel seçimlerinde halktan aldığı oyu değerlendirerek, yeni bir yapılanma sürecine gireceğiz"

(Murat Demirci/Lefkoşa) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Sultan Abdülhamit'in öngörüsü BEÜ'nün de çehresini değiştirecek

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamit'in Filyos'ta uluslararası bir ticaret ve sanayi alanı oluşturma hayalinin gerçeğe dönüşmeye başlamasıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, sanayi işbirliğini arttıracak projeler geliştiriyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer:

"Filyos Projesi kapsamında üniversitemize TEKMER ve Teknokent kazandırarak sanayi kuruluşlarına araştırma-geliştirme hizmeti vereceğiz"

(Erdinç Aksoy/Zonguldak) (Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Paketteki "numara" tiryakiyi caydıracak

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir:

"Sigara ve tütün ürünleri paketlerindeki uyarı mesajlarına "Sigara Bırakma Danışma Hattı"nın numarası da eklendi"

"Uygulama, Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayanların dolayısıyla sigarayı bırakanların sayısının artmasını sağlayacak"

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek? MİRKETLER NEDEN ÖLÜR? Mirketler sevdiğini başkasıyla görünce ölür mü?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title