Haberler

Amasya: Üniversite Öğrencilerinin YÖK Tepkisi

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi Öğrencileri, Yaptıkları Basın Açıklamasında Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) Protesto Etti.

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Fakültesi öğrencileri, yaptıkları basın açıklamasında Yüksek Öğretim Kurulu'nu (YÖK) protesto etti.

Eğitim-Sen Amasya İl Başkanlığı'nda yaptıkları basın açıklamasında, öğrenciler adına açıklama yapan Rıza Üzüm, 6 Kasım 1981'de 12 Eylül'ün ardından kurulan YÖK'ün görevinin sınıf mücadelesinin önemli bir parçası olan öğrenci hareketini sindirmek ve ezmek olduğunu iddia etti. Binlerce öğrenciyi, yüzlerce öğretim üyesi ve görevlisini okuldan uzaklaştıran YÖK'ün bugünde aynı icraatlara devam ettiğini ifade eden üniversite öğrencisi Rıza Üzüm, "Üniversitelerin, üniversite olabilmesi için ihtiyaç duyduğu nefesi, yani asgari ve siyasi iktidardan ve sermayeden özerkliği ve özgürlüğü, demokratik işleyişi parça parça kesen, 12 Eylül darbesinin kurumu YÖK'ten başkası değil. Eğitim ve üniversitelerin piyasalaştırılması politikalarını hayata geçirebilmek, üniversitelerin muhalif gücünü kırabilmek için kılavuzu olan ve hiç unutmadığı darbenin ruhuyla, bir kıyım makinesi gibi çalışan YÖK, hala aynı amaç için çalışıyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title