Haberler

Altın Portakal'da Geleneksel Kortej Geçişi (2)

Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Muhalefetimizin, özellikle sanatsal muhalefetimizin çok daha özgürce yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum."

Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Muhalefetimizin, özellikle sanatsal muhalefetimizin çok daha özgürce yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin daha kaliteli bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında geleneksel kortej geçişi düzenlendi. Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın, Altın Portakal'ının 'Halkın Portakalı' olduğunu belirtti. Festivalin bu yılki temasının 'Mizah, Muhalefet ve Demokrasi' olduğunu belirten Akaydın, "Türkiye Cumhuriyeti gerçekten hoşgörüyle yönetilmesi gereken bir cumhuriyettir. Kin ve nefretle, öfkeyle yönetilmesi gereken bir cumhuriyet değil. Hoşgörüyü en güzel temsil eden de mizah. Mizah anlayışımızı yeniden gözden geçirmemiz lazım diye düşünüyorum. Muhalefetimizin, özellikle sanatsal muhalefetimizin çok daha özgürce yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin daha kaliteli bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İçlerinde belki benim idrak edemediğim suçlu insanlar olabilir, ama ben 'Hasdal'a ve Silivri'ye özgürlük' diyorum. İçlerinde yakından tanıdığım bilim adamları var. Prof. Kemal Gürüz, Prof. Mehmet Haberal, Prof. Fatih Hilmioğlu... Bu insanların isimleri unutturulmaya çalışılıyor. Çok güzel milletvekilleri var, Mustafa Balbay... Çok güzel yazarlar var, Ergun Poyraz, Sevgi Erenerol, Doğu Perinçek... İçlerinde bir Cem Tuğamiral var ki ben bunun kadar vatansever bir Türk subayı, ben de subay çocuğuyum, tanımadım. Ben bu insanlara özgürlük diliyorum. Bu çağrı Antalya'nın" dedi.

Vatandaşların büyük sevgisini alan Türkan Şoray, Işıklar Caddesi'nde boynuna Medical Park Antalyaspor atkısı taktı. Sanatçılar daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen kokteyle katıldı. Burada Yaşam Akademi grubu sanatçılara konser verirken, Anadolu Ateşi de gösteri yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title