Haberler

Alman Geske,Mezarı Başında Anıldı

Güncelleme:

Malatya'daki 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman Tilman Ekkehart Geske, kentteki mezarı başında anıldı.

Malatya'daki 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde Necati Aydın ve Uğur Yüksel ile birlikte öldürülen Alman Tilman Ekkehart Geske, kentteki mezarı başında anıldı. Suzanne Geske, eşini öldüren gençlere karşı bir nefretinin bulunmadığını söyledi, "Bu çocuklar yalnızca benim hayatımı değil kendi hayatlarını da karartılar" dedi.

18 Nisan 2007 günü Malatya'da Hıristiyanlık'la ilgili kitapların basıldığı Zirve Yayınevi'nde Alman Tilman Ekkehart Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in, 'misyonerlik faaliyetlerinde bulundukları' gerekçesiyle öldürmelerinin üzerinden 6 yıl geçti. Olayla ilgili dava süreci devam ederken, öldürülenler ölüm yıl dönümlerinde mezarları başında anıldı.

Yayınevinde öldürülen 3 kişiden biri olan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Malatya'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Ermeni Mezarlığı içerisinde bulunan Geske'nin mezarı başında yapılan anma törenine, eşi Suzanna Geske, oğlu Lukas ve kızı Miriam katılırken, Diyarbakır Kilisesi Ruhani önderi Ahmet Güvener ile protestanlar katıldı.

Polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemleri aldığı anma töreninde katılanlar ilahiler ve dualar ederek Tilman Geske'yi andı. Anma da ilahiler sırasında Lukas Geske de gitarıyla eşlik etti. Yaklaşık yarım saat süren anma etkinliğinde yapılan konuşmalardan sonra katılanlar mezara karanfil bırakarak ayrıldı.

Anma törenine, Zirve Yayınevi ve birçok kiliseden de çelenk gönderildiği görüldü.

'UMUTLUYUM BU DAVA KAPANMAYACAK'

Öte yandan Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske, cinayetle ilgili görülen yargılama sürecinin hızlı ilerlediğini belirterek, "Umutluyum bu dava kapanmayacak" dedi.

Cinayeti işledikleri çin tutuklu yargılanan 5 gencin masum olduğunu dile getiren Geske, olay nedeniyle gençlere karşı bir nefretinin bulunmadığını ve ilk günden beri kendilerini affettiğini söyledi. "Bu çocuklar yalnızca benim hayatımı değil kendi hayatlarını da karartılar" diyen Suzanne Geske, çocukları ile birlikte eşini öldüren 5 genci yargılama sonunda cezaevinde ziyaret edeceğini belirtti.

'TÜRKİYE'DE YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Tek amacının Türkiye'de çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak olduğunu belirten Geske, "Çocuklarımın okulları var. Kızım burada üniversiteye hazırlanıyor. Okuyup büyük adam olacaklar. Çocuklarımla ben ömrümüzün sonuna kadar Türkiye'de yaşamak istiyoruz" dedi.

Türk vatandaşlığı için 2 kez girişimde bulunduğunu ifade eden Suzanne Geske, şu an bekleme aşamasında olduklarını ve başvurularının kabul edilmemesi durumunda ise turist olarak Malatya'da yaşamaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necati Aydın Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title